Andere complicaties zijn

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Acute multicellar is een plotselinge en ongemakkelijke toestand in de buikholte, met moeite met ademhalen, nierfalen en overmatige samentrekkende activiteit van de baarmoeder veroorzaakt door het rekken van de baarmoeder vanwege de aanwezigheid van grotere volumes van vruchtwater.

Dit kan resulteren in voortijdige breuk van de foetale vliezen en vroeggeboorte. Andere complicaties zijn: scheiding van de placenta, verzakking van de navelstreng en kleine delen van de foetus tijdens de bevalling, en maligne placenta falen.

Een chronische multischakelaar vertoont mogelijk geen klinische symptomen of kan lopen met vergelijkbare symptomen, die worden waargenomen bij acute aandoeningen, maar die minder dynamisch zijn.

Bovendien is de buik van de zwangere vrouw overdreven gebogen en bolvormig, de baarmoeder is elastisch gespannen en hard, en het onderzoek van de patiënt onthult ook de aanwezigheid van de zogenaamde … een symptoom van baarmoederworst. Bovendien is de foetus overdreven beweeglijk en zijn de harttonen slecht gehoord of onhoorbaar (vanwege de barrière die wordt gevormd door meer vruchtwater).

Multidimensionale herkenning

Echografie is de basismethode voor diagnose, die een integraal onderdeel is van een goed zwangerschapsmanagement (de huidige aanbevelingen wijzen op de noodzaak om 3 echoscopische onderzoeken uit te voeren bij een vrouw met een normale zwangerschap).

Er zijn verschillende methoden voor het evalueren van het volume van het vruchtwater dat het echo-beeld gebruikt. De eerste is een subjectieve beoordeling van het volume van het foetale water door een ervaren verloskundige, die bepaalt of het waargenomen beeld overeenkomt met de juiste hoeveelheid foetaal water.

De tweede methode betreft de berekening van de vruchtwater (AIF) ratio. Hiertoe is de baarmoeder verdeeld in vier delen in een verticaal en een horizontaal vlak. De grootste vloeistofreservoirs worden vervolgens in centimeters gemeten en het resultaat wordt samengevat.

Een te hoge waarde van deze indicator geeft aan dat er meer kleuren worden gebruikt. Bij de differentiatie moet met name rekening worden gehouden met de cyste van de eierstokken, ascites, overvolle blaas, hydronefrose en winderigheid.

Multivariate behandeling

Multidirectionele therapie hangt voornamelijk af van de oorzaak van overmatige accumulatie van foetaal water, maar vaak zijn er geen etiologische factoren te bepalen. Als de moeder is gediagnosticeerd met diabetes, is het essentieel om haar te behandelen en, in het geval van een serologisch conflict, om een optimale bevallingsdatum vast te stellen.

Wanneer de foetus niet de volwassenheid heeft bereikt die nodig is om te overleven buiten het huis van de moeder, moet een overtollige vruchtwaterpunctie worden gebruikt om het vruchtwater te verwijderen. De indicatie hiervoor is dat de moeder moeite heeft met ademhalen, buikpijn of aanzienlijke spanning in haar baarmoederspieren.

Dit wordt gedaan via de buik, onder echografie van de plaatsing van de foetus en de placenta, met behulp van de dunste mogelijke priknaald of een dunne katheter. De hoeveelheid verwijderde wegwerpvloeistof mag niet groter zijn dan 500 milliliter. Vruchtwaterpunctie wordt geassocieerd met een verbetering op korte termijn van de klinische toestand, en op korte termijn wordt vaak een hernieuwde toename van het volume van vruchtwaterpunctie waargenomen.

Multidimensionale prognose

Prognose bij multigastomose hangt voornamelijk af van zijn oorzaak, d.w.z. foetale of maternale ziekte. Zwangerschap eindigt vaak met vroegtijdige bevalling, wat gepaard gaat met de complicaties ervan, waarvan het optreden geassocieerd is met een slechtere prognose.

Voor moeders houden chronische meervouden niet in verband met ernstige risico’s, maar het acute verloop van deze pathologie kan gevaarlijk zijn. Bij pasgeborenen wordt de prognose soms bepaald door het veelvuldig naast elkaar bestaan van ontwikkelingsstoornissen, die verantwoordelijk zijn voor overmatige accumulatie van vruchtwater.

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 492 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*