Zal iemand me dit proberen uit te leggen?

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Nodulaire olie (Nodosus-stroom) is hypertrofie van de schildklier door de aanvankelijk homogene structuur van de schildklier in het gebied van de lobben en het interstitiële weefsel te verstoren. Dit leidt tot de vorming van een of meer knobbeltjes in de schildklier. Sommige endocriene actieve knobbeltjes worden omgeven door een bindweefselzak en vormen een adenoom.

Knoltype

Als een resultaat van scintigrafie op basis van de evaluatie van de jodiumopname van de knobbeltjes, worden de volgende typen knobbeltjes onderscheiden:
Warme knobbeltjes – het absorberen van jodium op dezelfde manier als de aangrenzende schildklierpulp,
Koud knobbeltjes – zwakker of helemaal geen jodium op te vangen (bijvoorbeeld: “koude knobbeltjes”, “koude knobbeltjes”, “koude knobbeltjes”, “koude knobbeltjes”) schildklierkanker).
Hete knobbeltjes – het vangen van grote hoeveelheden jodium, hormonaal zeer actief, wordt niet gecontroleerd door TSH. Een hot-knop remt de activiteit van de rest van de klier. Hete knobbeltjes veroorzaken vaak hartritmestoornissen, nervositeit, uitholling. Ze ondergaan een actieve behandeling.

Oorzaken van nodulaire wil

Schildklierhypertrofie treedt op als gevolg van overmatige productie van TSH (schildklierhormoon) door de hypofyse, als gevolg van lage niveaus van schildklierhormonen in plasma als gevolg van jodiumtekort.

Actional nodular zal een afbeelding maken

Nodulaire olie als geheel kan de juiste hoeveelheid schildklierhormonen afscheiden; dit is een neutrale nodulaire struma, die het systeem in de staat van euthyroidism houdt. Overmatige secretie van schildklierhormoon treedt op in het geval van nodulaire toxische (hyperactieve) wil.

Diagnose van nodulaire wil

Diagnose van nodulaire wil betreft de bepaling van hormoonconcentraties, palpatieonderzoek en schildklier-echografie die de aanwezigheid van knobbeltjes in de klier detecteren. Detectie van de knobbel in het schildkliergebied vereist extra differentiaaltests door dunnaaldbiopsie. De uiteindelijke diagnose wordt bepaald door histopathologisch onderzoek.

Behandeling van de knobbel zal

De behandeling van knobbel zal, vanwege de heterogene structuur van het parenchym, werkzaam zijn, vooral in het geval van hete knobbeltjes en hyperactieve nodus. In geval van hypertrofie veroorzaakt door jodiumtekort, wordt een dieet met veel jodium aanbevolen.

Farmacologische behandeling, b.v. schildklier produceert zeer verschillende resultaten, vaak moeilijk te voorspellen.
Zhaneta Malec

– Interne ziektes “, Andrzej Szczeklik, ed. Practical Medicine, Krakow.
– Interna Harrisona “, Fauci, Braunwald, Isselbacher, Wilson, Martin, Kasper, Hauser, Longo, Ed. Czelej, Lublin.
– Interne ziekten “, Franciszek Kokot, ed. PZWL Medical Publishing House, Warschau.

Opmerkingen Nodulaire oliën

Krystyna | 2009-05-19 13:15

Hallo, ik kwam terug van de USG. en schok schrijf de testbeschrijving: afmetingen van de rechter schildklierflappen 50x18x20mm links 46x15x17.
De textuur van het vlees is heterogeen en tumultueus. in PP [rechter paneel] niet-uniforme tumordiameter 15 mm, vergelijkbare verandering op de rand van zeestraat en PP-diameter 8 mm. in EN [linkerpaneel] niet-homogene vaste knollen met een diameter van 6 mm en 5 mm. De knobbeltjes hebben hypo-chromogene tepelhoven. Trachea niet ingedrukt en niet verplaatst. wn Stroom van neusgaten.

Ik vraag u om mij te adviseren of ik een goede baan heb gevonden, kan ik een beetje wachten met de behandeling, ik voel de symptomen van de ziekte niet.

Christine T | 2009-10-22 13:59

Sinds enkele jaren heb ik hypo-chikogene knobbeltjes in beide lobben van de schildklier, TSH – wijst op hyperactiviteit, T3, T4 – normaal en ik heb typische symptomen van hypothyreoïdie?

Basia Z | 2010-09-02 15:29

Ze deed een schildklieroperatie en kreeg het resultaat: echostructuur heterogeen aan de kant van de band aan de linkerkant stevige verandering van de brandpuntsafstand goed gescheiden van de omgeving 9×7 mm, aan de rechterkant brandpuntsafstandverandering 13x8x14 mm, aan de linkerkant 9x6x10 veranderen, brandpuntsafstandverandering gevasculariseerd op de periferie. Ik ben doodsbang voor dit resultaat, ik heb geen kwaaltjes gevoeld. Ik ben op zoek naar een goede endicrinoloog uit Gdańsk.

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 492 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*