Virale leverontsteking Type B (hepatitis B)

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Hepatitis B is een acute infectieziekte. Het ontwikkelt zich in een paar dagen. De incubatietijd is 7-12 weken. Het virus, van het geslacht Hepadna, valt het levervlees aan.

Hepatocyten zijn beschadigd, wat resulteert in verhoogde transaminase-activiteit. De infectie verspreidt zich via de parenterale route en via seksueel contact. De ziekte treft ook pasgeborenen van wie de moeder antigeen draagt. De infectie verspreidt zich niet via de orale route.

Degenen met een hoger risico zijn onder meer drugsverslaafden, homoseksuelen, heteroseksuelen, gebruikers van tattoo shops, prostituees, bloedontvangers, hemodialysepatiënten, beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg.

Symptomen van hepatitis B

In de meeste gevallen is hepatitis B asymptomatisch of nauwelijks symptomatisch. In de beginfase overheersen musculoskeletale pijn, misselijkheid, gebrek aan eetlust en een gevoel van algemene desintegratie.

Dan verschijnt de geelzucht en groeit de koorts. Patiënten klagen over jeuk en het gevoel van jeuk en volheid in de buik. In sommige gevallen wordt een vergroting van de milt en lever waargenomen.

Behandeling van hepatitis B

Hepatitis B wordt behandeld met interferon-alfa. Voor profylactische doeleinden worden globulines met anti-HBs-antilichamen en het Engerix-vaccin gebruikt.
Monika Kozak

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 492 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*