Vermindering van de linker veneuze uitlaat

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

De symptomen van stenose van de linker veneuze uitlaat hangen af van de mate van stenose van het uitlaatoppervlak. Vanwege de langdurige ontwikkeling van de ziekte is het aanvankelijk verborgen en vertoont het geen symptomen.

Naarmate de vernauwing van het oppervlak van de linker veneuze uitlaat groter wordt, verschijnen er verdere symptomen bij patiënten:
– kortademigheid (aanvankelijk exertioneel, later rustend – met aanzienlijke vernauwing),
– hoest met mogelijk sputum,
– een gevoel van hartkloppingen,
– Pijn in het hartgebied,
– hemoptysis – 10%. (als gevolg van longcongestie, verwijde bronchiale aderruptuur of longinfarct).
– longoedeem (bijvoorbeeld bij atriale fibrillatie of paroxismale tachycardie, als gevolg van inspanning, sterke emoties of infectie van de luchtwegen).

De patiënt wordt ook gediagnosticeerd bij lichamelijk onderzoek:
– wangerytheem en gevoelige cyanose van de lippen (afhankelijk van de gasuitwisselingsstoornis in de longen),
– Heldere apexinslag (naar links verschoven met significante rechtsventrikeloverhang),
– Een zichtbare slagader in de hypercardia-regio,
– pre-krimpenborst tremor (zogenaamde ‘pre-shrinkage’) De volgende pagina’s zijn bedoeld om u te begeleiden bij het maken van een catnip.

In de auscultatietest worden drie kenmerkende symptomen van linker veneuze stenose waargenomen:
– diastolisch geritsel boven de top (diastolisch turkoois, kort presystolisch geritsel of vroeg of intrasystolisch geritsel),
– Vertraagde, korte en luide toon boven de punt,
– een extra toon net na de tweede toon (de zogenaamde “tweede toon”). In de intercostale ruimte III en IV bevindt zich een klepafsluiting met twee divisies langs de linkerrand van het sternum, in de intercostale ruimte III en IV.

Naast de drie symptomen die kenmerkend zijn voor linker veneuze stenose, kan ook worden waargenomen:
– II-toonaccentuering boven de longslagader,
– diastolisch geritsel (zogenaamd ‘diastolisch geritsel’) Graham-Steella), treedt op bij hoge pulmonale hypertensie als gevolg van relatieve pulmonaire klepregurgitatie. Het bevindt zich in de auscultatoria van de longslagader.
Bij patiënten met hartritmestoornissen zijn de symptomen van auscus moeilijker te vangen.

Bij radiologisch onderzoek, met een kleine vernauwing, is het verkregen beeld niet abnormaal. Als de linker veneuze uitlaat duidelijk smaller is, linker atriumvergroting, vergroting van de longslagader (dilatatie van het myocard) en lichte vergroting van het rechterventrikel waargenomen. De vasculaire tekening van de longen is duidelijk. Calcificaties kunnen ook worden gedetecteerd in de bipartite-klep.

Bij het elektrocardiografische onderzoek moet het volgende worden getoond: afwijking van de elektrische as rechts, tweefasige breking P.

Diagnose van linker veneuze stenose

De diagnose van linker veneuze stenose is gebaseerd op auscultatie, ECG en radiologisch onderzoek. Op basis van deze onderzoeken worden de drie hierboven vermelde axiale auscultatiesymptomen, het myocardlichaam van het hart en de tekenen van overbelasting van het linker atrium en rechter ventrikel geïdentificeerd.

Nauwkeurige interpretatie van klepbewegingen en evaluatie van de mate van stenose is mogelijk dankzij echografisch onderzoek – echocardiografie – de methode voor het opnemen van de reflectie van hoogfrequente geluidsgolven.

De differentiële diagnose van mitrale stenose moet rekening houden met aortaklep regurgitatie en linker atriale myxoma.

Behandeling van linker veneuze stenose

De behandeling van linker veneuze stenose kan conservatief zijn (circulatoire insufficiëntie, aritmieën en exacerbaties van reumatische aandoeningen) of chirurgisch (mitralisklep inbedrijfstelling).

Patiënten zonder symptomen hebben geen behandeling nodig. Ze worden aanbevolen voor een zuinige en hygiënische levensstijl.

Patiënten met duidelijke symptomen van dyspnoe zonder symptomen van ventriculaire insufficiëntie, evenals patiënten met symptomen van hoge dyspnoe, hoesten en hemoptysis, mogelijke pulmonaire oedemen, tachycardie, atriale fibrillatie en sinuscompacaties, komen in aanmerking voor chirurgische behandeling.

Voor patiënten met oedemen, ventriculaire insufficiëntie, leverstasis en lichaamsholten, atriale fibrillatie en arteriële embolie, wordt symptomatische therapie eerst geboden om een chirurgische behandeling mogelijk te maken.

Behandeling met chirurgie verbetert de kwaliteit van leven van de patiënt met ongeveer 75 procent. Het resultaat wordt beïnvloed door de anatomische toestand van de klep. Sommige patiënten na de operatie kunnen een aantal complicaties en herhaling van stenose (restenose) ervaren.

De meest voorkomende postoperatieve complicaties van stenose van linker veneuze uitlaat zijn: atriale fibrillatie, arteriële congestie, longinfarct en zogenaamde “linkerventrikelfibrillatie”. post-communistisch syndroom (10-63%)).

Postcomisurotomic syndrome kan verschijnen bij patiënten na mitraliskartering vanaf de 10e verjaardag van de 10e verjaardagssessie van de Maria Curie-Skłodowska Foundation. dagen tot 2 maanden na de operatie en de symptomen ervan blijven tot twee weken aanhouden. Het wordt gekenmerkt door: koorts, zweten, hoesten, pijn aan de linkerkant van de borst, intensivering tijdens de ademhaling, pijn in de gewrichten.

Het auscultatieonderzoek moet pleurale of pericardiale wrijving en mogelijk exsudaat in de pleuraholte blootleggen. Salicylaten en corticosteroïden worden aanbevolen voor de behandeling van het postcomisurotoma-syndroom.

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 492 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*