Verhoogd intracraniaal druksyndroom

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

De hersenen zijn een orgaan waarvan de omgeving bestaat uit botelementen (de schedel), die zelfs een lichte toename van het volume of de massa in de schedel veroorzaakt om de intracraniale druk en onderdrukking te verhogen, en bijgevolg de structuur van het centrale zenuwstelsel verdringt, die de hersenstructuur schaadt en zelfs beschadigt, wat het belangrijkst is voor het behoud van zijn vitale functies.

Er is een relatie die zegt dat de som van hersenen, hersenvocht en bloedvolume in de schedel constant is. Afwijkingen die voorkomen in een van deze systemen (of het uiterlijk van een nieuwe structuur, bijvoorbeeld een “nieuwe structuur” of een “nieuwe structuur”). tumor) veroorzaakt ernstige gevolgen en een toename van de druk in de schedel.

Verhoogde intracraniale druk wordt veroorzaakt door een toename in hersenvolume of door het verschijnen van een nieuwe intracraniële massa (bijv. De carotidetumor, de carotidetumor, de carotidetumor). ziekten zoals hersentumoren, cerebrale abcessen, hematomen en bloedingen, massaal cerebraal oedeem, ontstekingen van het centrale zenuwstelsel, cerebraal structureel infarct – leiden tot de vorming van een verhoogd intracraniaal druksyndroom in het mechanisme van hersenvolumevergroting).

Verdere oorzaken kunnen verband houden met verminderde circulatie van hersenvocht (verminderde uitstroom van cerebrospinale vloeistof of overmatige hoeveelheid vloeistof – de balans tussen productie en absorptie van secretie van het hersenvlies wordt niet behouden, wat geassocieerd is met de retentie en een toename van het volume van de vloeistof veroorzaakt. intracraniële massa). Subarachnoïde hemorragieën en meningitis worden in verband gebracht met dit mechanisme.

Als gevolg van verhoogde veneuze bloeddruk en abnormale bloeduitstroming als gevolg van verhoogd bloedvolume in de zachte bandaders en sinussen van de harde band, is er ook een verhoogd intracraniaal druksyndroom. Dit mechanisme is gerelateerd aan trombotische aandoeningen in het fibula-compartiment, gebrek aan volledige permeabiliteit van de superieure ader en cardiologische problemen (rechterventrikelhartfalen en pulmonale hypertensie).

Symptomen van craniale hypertensie syndroom

Symptomen van verhoogde druk in de schedel nemen met verschillende snelheden toe, afhankelijk van de toename van het extra intracraniële volume. Verschillende ziekten worden geconditioneerd door een ander mechanisme van veranderingsvorming, dus niet alle hebben hetzelfde syndroom.

Het dominante symptoom van een verhoogd intracraniaal druksyndroom is hoofdpijn (90%). (c) die zich ’s nachts en’ s morgens in eerste instantie voordoet, in de loop van de tijd sterker wordt en op elk moment van de dag optreedt, kenmerken de patiënten zich als barstend en ondraaglijk. De hoofdpijn is meestal achterhoofds- en frontaal. Veranderende lichaamshouding, hoesten, niezen, lachen kan de pijn verergeren (veroorzaakt door het spannen van de harde band, evenals vaten en schedelzenuwen door een toegenomen volume van intracraniale structuren).

Bij patiënten komt braken voornamelijk voor tijdens de uren van ernstige hoofdpijn, vaak gaat misselijkheid niet vooraf aan braken of wordt het slechts licht verergerd. Stoornissen van het zicht verschijnen, patiënten doorzien de mist, melden gebreken in het gezichtsveld en zelfs korte blindheidsaanvallen. Deze aandoening kan worden onderscheiden van de ontsteking van de oogzenuw door het feit dat er geen verslechtering van de gezichtsscherpte is tijdens de beginfase van craniale hypertensie.

Bij oftalmologisch onderzoek van de zeebodem wordt aanvankelijk veneuze congestie waargenomen, dan wordt grensvervaging waargenomen en wordt de optische zenuwschijf meer uitgesproken als gevolg van zwelling en verschijnen er petechiën.

Met de voortgang van het verhoogde intracraniële druksyndroom verdwijnt de visuele zenuw, wat leidt tot een vernauwing van het gezichtsveld en verslechtering van de gezichtsscherpte, en soms zelfs tot volledige blindheid. De beschreven veranderingen in de fundus van het oog worden een verspringend schild genoemd.

Andere symptomen van een verhoogd intracraniaal druksyndroom zijn: parese of paralyse van de invaliderende zenuw (gemanifesteerd door oogmobiliteitsstoornissen), epileptische aanvallen, bewustzijnsstoornissen in de vorm van slaperigheid en coma, vertraging van de hartslag, met de progressie van hartritmestoornissen wordt snel en onregelmatig, de arteriële druk neemt tijdelijk toe en ademhalingsstoornissen doen zich voor (vertraagde en verlopende luchtwegen).

Sommige patiënten kunnen psychische stoornissen ervaren zoals apathie, onverschilligheid, gebrek aan initiatief en interesse, gevolgd door persoonlijkheidsveranderingen, dementie en zelfs psychotische aandoeningen.

Complicaties met verhoogd intracraniaal druksyndroom

De ontwikkeling en het gedrag van een verhoogd intracraniaal druksyndroom kan leiden tot gevaarlijke complicaties – het zogenaamde “hersenfalen”. de waarschijnlijkheden van een deel van de hersenen naar aangrenzende structuren. Deze staten bedreigen direct levens en worden geassocieerd met hoge sterfte. Een bepaald risico houdt verband met aandoeningen die snel leiden tot een toename van de druk in de schedel (bijvoorbeeld de schedelholte, de schedelholte, enz.). posttraumatisch hematoom).

De uitsparingen oefenen voornamelijk druk uit op de hersenstam of het verlengde ruggenmerg. Als gevolg hiervan zet de pupil uit en reageert niet op licht als gevolg van oculomotorische zenuwinsufficiëntie, symptomen van piramidale tractieaandoening (Babiński’s parese en reflexen) verschijnen, het bewustzijn is verstoord en de ademhaling stopt na verloop van tijd. In de uitsparingen wordt ook de hartslag vertraagd en kan het falen van de bloedsomloop extreem zijn.

Idiopathische intracraniële hypertensie

Idiopathische intracraniale hypertensie (voorheen bekend als pseudocystische hersentumor) kan worden gediagnosticeerd als de oorzaak van de toename van de intracraniale druk niet wordt gevonden.

Met de vooruitgang van kennis over de processen die in de schedel in de loop van verschillende ziekten en de ontwikkeling van nieuwe diagnostische methodes voorkomen, worden vele voorwaarden die eerder idiopathische intracraniële hypertensie werden genoemd nu beschouwd als oorzaken van intracraniële veneuze trombose, vandaar dat een dergelijke aandoening niet langer bestaat een idiopathisch syndroom. Veel andere pathologieën zijn ook uitgelegd, die de oorzaak zijn van verhoogde intracraniale druk, dus steeds minder ziekten worden idiopathisch genoemd.
Mariusz Kłos

Opmerkingen Intracranieel hypertensief syndroom

niets | 2012-10-11 11:47

Mijn geval is niet gediagnosticeerd. Het begon enerzijds met hoofdpijn in het slaapgedeelte en aan de andere kant met weersveranderingen. Ik sliep een paar minuten, zelfs tot een half uur voor de stortbui, regenval, enz … Na een lange periode van tijd verscheen er slijmpijn, pulserend in de sinussen en in het oor, het onderzoek van het oor onthulde niet eventuele pathologieën. Geneesmiddelen zoals cirrus en sunafred helpen, maar niet elke keer. Na het lezen van deze medicijnen, blijken ze de druk in je oor te verminderen. Wat er daarna zal gebeuren en hoe het voor mij zal eindigen, is niet bekend.

Blauw | 2013-01-09 19:35

Ik, net als Jen360, voel me ziek na isotretinoïne – ze begonnen al in de laatste fase van de behandeling, vandaag zijn ze anderhalf jaar later nog steeds aan de gang, ze zijn sterker, de pijn blijft bestaan, soms voel ik me als een trepanatie van de schedel, gewoon om opluchting te voelen. Helaas hebben we bij de beslissing over de behandeling besloten tot bijwerkingen. Iets ten koste van iets: /.

Post-traumatisch | 2014-04-17 22:54

Ik heb ook een probleem met intracraniale druk en het is gewoon een ondraaglijke, doorlopende barstende hoofdpijn. Ik weet niet of je medicijnen kunt nemen om deze druk te verlagen?

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 492 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*