Tuberculose Peritonitis – TAG

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Tuberculose (Peritonitis tuberculosa) is een gevolg van de secundaire lokalisatie van de ziekte via de hematogene route of door de overgang van nabijgelegen organen. Het treft mensen van alle leeftijden, en de loop ervan is chronisch.

Klinische vormen van tuberculose peritonitis

De volgende vormen van tuberculose peritonitis worden onderscheiden:

– exsudatieve ontsteking – komt het vaakst voor, met de vorming van een grote hoeveelheid vocht in het peritoneum; redelijk goede prognose,

– productie ontsteking (kleverig) – leidt tot de vorming van intestinale lusadhesies en gastro-intestinale blokkering; de prognose is onzeker,

– kaasverleggende ontsteking – met mogelijke perforaties naar de organen en de klieren van de buik; ongunstige prognose.

Symptomen van tuberculose peritonitis

De dominante symptomen van tuberculose zijn algemene zwakte, koorts, gewichtsverlies, buikpijn en soms misselijkheid en obstipatie. Een gewrongen buik met een gelijkmatige navelstreng wordt waargenomen bij patiënten met een hogere hoeveelheid vocht in de buik. Aan de rechterkant van de buik toont het lichamelijk onderzoek waarneembare, onregelmatige tumorvorming. De veranderingen die optreden in het ziekteproces kunnen enigszins kwaadaardig of volledig pijnloos zijn.

Laparoscopisch onderzoek is van doorslaggevend belang voor de peritoneale evaluatie.

Laboratoriumtests van tuberculose peritonitis tonen een gebrek aan leukocytose, versnelde ESR en een karakteristieke positieve twee-azale reactie in de urine.

Behandeling van tuberculose peritonitis

Behandeling van tuberculose peritonitis is langdurig en gebaseerd op antibiotische therapie. Klimaatbehandeling speelt ook een belangrijke rol.

Eenmaal gezond, zijn er gemiddeld een aantal ziektegevallen gedurende het jaar. De staat van tuberculose in andere organen en de mogelijkheid van complicaties zijn belangrijk.
Zhaneta Malec

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 492 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*