Systemische vasculitis van het bestrijdingsmiddel

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Sommige farmacologische preparaten kunnen ontstekingsveranderingen veroorzaken in bloedvaten (voornamelijk in de huid), die overgevoeligheidsontsteking worden genoemd.

Symptomen van door geneesmiddelen geïnduceerde systemische vasculitis

Meestal ontwikkelen de afwijkingen zich 1-3 weken nadat de therapie is gestart en manifesteren ze zich met een verhoogde huiduitslag die voornamelijk op de ledematen aanwezig is. De huidlaesies vermengen zich. Dikwijls verschijnen knobbels op de huid.

Andere symptomen zijn gewrichtspijn, leverinsufficiëntie en glomerulonefritis.

Oorzaken van systemische systemische vasculitis

De meest voorkomende geneesmiddelen die secundaire systemische vasculitis veroorzaken, omvatten antibacteriële preparaten (voornamelijk bètalactamantibiotica, macroliden, sulfonamiden) en antivirale middelen, vaccins en sera, geneesmiddelen die worden toegediend bij de behandeling van depressie, epilepsie en de ziekte van Parkinson.

Diuretica (thiaziden en lis diarree) kunnen ook secundaire vasculitis veroorzaken.

De basis voor de behandeling van dit soort ziekten is het absoluut stoppen van preparaten die de ziekte veroorzaken en het voorkomen ervan in de toekomst.
Mariusz Kłos

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 492 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*