Syndroom van Reye It’s Very Rare Disease

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Reye-syndroom is een zeer zeldzame ziekte. Het wordt gekenmerkt door steatose van de lever en encefalopathie. Het komt voor tijdens de kindertijd, tussen 1 en 5 jaar oud. Het ontwikkelt vrij snel na een virale infectie.

De pathogenese van het Reye-syndroom is niet goed begrepen. Het kan worden veroorzaakt door: influenzavirussen, Coxackie, Russisch enther, ECHO, rubella-virus, salicylaat en tetracycline vergiftigingen, metabole stoornissen gerelateerd aan vetzuren.

Symptomen van het syndroom van Reye

Het syndroom van Reye manifesteert zich aanvankelijk als een niet-karakteristieke ademhalingsinfectie. Overgeven, geïrriteerdheid, traagheid en vergroting van de lever zonder geelzucht kunnen voorkomen. Tijdens deze periode zijn de concentraties van ammoniak, bilirubine en serumaminotransferasen normaal.

De meeste patiënten met het Reye-syndroom zijn gezond, maar coma kan zich ook ontwikkelen. De dood kan worden veroorzaakt door progressieve stofwisselingsstoornissen en leverfalen. Permanente neurologische aandoeningen kunnen voorkomen bij patiënten die overleven ondanks het ernstige verloop van de ziekte.

Behandeling van het syndroom van Reye

De behandeling van het syndroom van Reye is gebaseerd op de bestrijding van hersenoedeem, het voorkomen van hypoglykemie, intraveneuze toediening van citrulline en bloedtransfusie.
Monika Kozak

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 492 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*