Stapsgewijze ontsteking

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Acute bacteriële prostatitis is een aandoening die wordt gekenmerkt door een plotseling klinisch begin met koorts, rillingen, pijn in de perineale en sacrale regio’s. Bovendien zijn er stoornissen bij het plassen in de vorm van bakken tijdens de rui, verzwakking van de stroom urine, het gevoel van achterblijven na het plassen.

Patiënten kunnen ook systemische symptomen melden, zoals vermoeidheid, zich onwel voelen, ’s nachts zweten en verlies van eetlust. Het is belangrijk om een geschikte behandeling vroegtijdig te diagnosticeren en te implementeren, vanwege de vaak terugkerende aard van de ziekte en het risico van het ontwikkelen van gevaarlijke complicaties, b.v. in de komende jaren. bloedvergiftiging, abces, overdracht van infecties naar andere organen van het urogenitale gebied of de buikholte.

Tijdens het prostaatonderzoek worden de gevoeligheid en de pijn van de prostaat waargenomen, de prostaat vergroot, opgewarmd en witte uitscheiding kan na of tijdens het onderzoek uit de urethra ontsnappen. In de algemene laboratoriumevaluatie van urine wordt de hoogste concentratie witte bloedcellen waargenomen (ook in de algemene bloedserumtest), soms met talrijke bacteriën.

Een beeldvormend onderzoek, ten minste echografie, wordt aanbevolen om het roer abces uit te sluiten. De behandeling van acute prostatitis omvat de intraveneuze toediening van antibiotica en na de verbetering van de klinische toestand van de patiënt kan orale medicatie worden gebruikt. De behandeling zou ongeveer 4-6 weken moeten duren. Ziekenhuisopname is noodzakelijk in gevallen van urinaire arrestatie.

Chronische prostatitis

Chronische helmitis is een veel voorkomende oorzaak van terugkerende infecties in de urinewegen. Patiënten klagen vaak niet over problemen, als de symptomen optreden, hebben ze niet zo’n snel verloop en zijn ze niet erg hevig, zoals in het geval van acute prostaatontsteking.

De meeste patiënten melden ongemak in het perineumgebied, pijn in de testikels, pijn in de lies, soms brandend tijdens urineren en frequente urinurie. In de regel loopt de ziekte zonder koorts, alleen sub-febriele toestanden kunnen voorkomen. De behandeling vereist de toediening van een antibioticum dat inwerkt op een specifieke bacteriestam die de ziekte in een bepaald geval veroorzaakt.

Bovendien wordt de therapie van chronische prostatitis ondersteund door het gebruik van niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen. Ondanks een snelle en goede respons mag de therapie niet worden onderbroken, maar moet de medicatie ongeveer 6 weken worden gegeven.

Chronisch bekkenpijn syndroom

Chronisch bekkenpijn syndroom wordt gediagnosticeerd als de symptomen 3 maanden aanhouden. Patiënten klagen over pijn in het kruis, perineum, pubische symfyse en het uitwendige gebied van de urethra. Bovendien is de urinewegen verzwakt en rapporteren patiënten seksuele problemen.

Bij de diagnostiek van het chronische bekkenpijn syndroom werd urine-onderzoek voor en na intensieve prostaatmassage gebruikt. Een toename van de hoeveelheid micro-organismen en leukocyten in de urine na de massage, in vergelijking met de oorspronkelijke staat, duidt op chronische ontsteking van de prostaatklier.

Als de aandoening echter alleen een toename van het aantal leukocyten betreft, wordt een chronisch bekkenpijn-syndroom met een inflammatoir karakter gediagnosticeerd (als er geen toename van het aantal leukocyten of bacteriën is, wordt het syndroom gediagnosticeerd, maar geen ontsteking) .

Bij de behandeling van chronische bekkenpijn worden antibiotica gedurende meerdere weken toegediend. Prostaat-kliermassage, thermotherapie en in sommige klinische gevallen zelfs psychotherapie worden ook gebruikt.

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 492 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*