Soms bezet ook in het nauw gedreven

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

De primaire huidlaesies zijn bellen van enkele millimeters elk. Ze worden gekenmerkt door een erythemateuze basis en hebben de neiging zich te groeperen in grotere uitbraken van ziekten. Aanvankelijk bevatten ze een serumgehalte en daarna worden ze geolied.

Binnen een paar dagen worden korstjes gevormd. De klachten die de patiënt meldt zijn onder meer branden en lichte pijn, soms kunnen deze symptomen 2-3 dagen vóór de huidlaesies voorafgaan.

Als de veranderingen het gebied van de slijmvliezen van de mondholte betreffen, worden pijnlijke erosies waargenomen die zich ontwikkelen na de primaire follikels. Soms wordt het hoornvlies ook aangetast, dan kan de complicatie van de ziekte een visuele beperking zijn (de typische locatie van de afwijking blijft echter de grens tussen het mondslijmvlies en de huid).

Bloed verspreid over grote delen van de huid is mogelijk niet kenmerkend en wordt niet vaak gediagnosticeerd als herpes. Het klinische verloop van de ziekte is van korte duur (6-10 dagen), maar recidiverend, meestal terugkerend in hetzelfde gebied. Veranderingen worden vaak waargenomen bij vrouwen tijdens hun menstruatie.

Diagnose van herpes

De diagnose van herpes is voornamelijk gebaseerd op de detectie van gegroepeerde en kleine bubbels op typische locaties. Bovendien duiden de aanwezigheid van bakken of pijn en het snelle klinische verloop en de herhaling van herpes op herpes.

Specialistische studies, hoewel zelden uitgevoerd, worden gebruikt voor het screenen van cytologisch onderzoek (de zogenaamde screening-test). (b) de detectie van balloncellen specifiek voor herpes, naast een immunofluorescentietest. Bovendien kunnen virussen worden gekweekt op speciale microbiologische media, waarvan het basisbestanddeel het urinemembraan is.

Het onderscheid tussen herpes moet met name zijn gebaseerd op herpes (die zwaarder is aangetast door pijn en een eenzijdig bloeipatroon heeft), korstmossen (die zich gemakkelijk verspreiden op de huid van de omgeving en worden gekenmerkt door de aanwezigheid van bacteriën in het oorspronkelijke bloem) en bellen van de slijmvliezen (minder pijnlijke laesies, waarbij het cytologisch onderzoek bepalend is).

Bovendien kunnen aften en eroderende gastritis worden verward met herpes. Sommige van de klinische kenmerken van deze ziekten komen overeen met die van een gewone spray.

Behandeling van herpes

Bij kleine huidlaesies die worden waargenomen bij herpes, zijn plaatselijke behandeling, desinfectie en droging voldoende (hiervoor worden zinkpasta’s en spuitbussen met antibiotica gebruikt, die bacteriële besmetting tegengaan). Het actuele antivirale preparaat is acyclovir en denotivir.

Hoewel deze geneesmiddelen minder effectief zijn dan systemische geneesmiddelen, is dit bij beperkte veranderingen voldoende. Deze maatregelen werken op het virus tijdens de vermenigvuldiging ervan en voorkomen niet dat de ziekte zich opnieuw voordoet.

Algemene, orale of parenterale therapie wordt gebruikt in recidiverende gevallen, die extensief en persistent zijn, en altijd in de laesies waargenomen in de urogenitale organen. Toediening van het geneesmiddel gaat gepaard met een zeer snelle stopzetting van de symptomen, maar heeft slechts een gering effect op de verlenging van de perioden tussen het terugvallen van de ziekte.

Intraveneuze infusies worden gebruikt bij mensen met systemische ziekten die worden behandeld met preparaten die de immuniteit van het organisme verminderen. Daarnaast is het raadzaam om vitaminepreparaten te nemen, vooral die van groep B.

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 492 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*