Slechts enkele vormen van ziekte produceren beter

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Het hemolytisch-uremisch syndroom wordt vaak voorafgegaan door diarree met bloedtoevoeging (soms gecompliceerd door perforatie – darmpunctie), infectie van de urinewegen of de huid. Typische symptomen zijn acuut nierfalen, zwelling, Nadciśnienie Tętnicze, koorts.

De resultaten van laboratoriumbloedonderzoek laten een verlaagd niveau zien van hemoglobine en bloedplaatjes, verhoogd aantal retiulocyten en abnormale erytrocyten. Sommige patiënten kunnen symptomen van het centrale zenuwstelsel ervaren. De aanwezigheid van eiwit en rode cellen in urine boven het toegestane niveau is een constant symptoom.

Bovendien vertoont het bloed een verhoogde activiteit van dehydrogenase, een toename in de concentratie van CRP-acuut eiwit en een toename van het aantal witte bloedcellen. Meer afbraakproducten van fibrinogeen en fibrine worden gedetecteerd in plasma en urine. De ziekte begint vaak met progressieve veranderingen in de urine en een geleidelijke verslechtering van de nierfunctie. Patiënten melden zwakte, verlies van eetlust, slecht humeur, vermoeidheid, nachtelijk zweten.

De diagnose kan gebaseerd zijn op een goed ingeburgerde geschiedenis, een patiëntonderzoek, klinische symptomen en laboratoriumveranderingen in bloed en urine. Het is niet nodig om weefselmateriaal (nierbiopsie) te verzamelen. Beeldenquêtes kunnen daarentegen van pas komen.

Behandeling van hemolytisch-uremisch syndroom

Behandeling van hemolytisch-uremisch syndroom bestaat uit het egaliseren van water-elektrolytenstoornissen veroorzaakt door diarree, introductie van geneesmiddelen die de bloeddruk verlagen. Het is meestal noodzakelijk om hemodialyse snel toe te passen en het rode bloedcelconcentraat te transfuseren. De Escherichia coli-infectie mag niet worden behandeld met antibiotica of sulfonamiden, omdat dit het risico op hemolytisch en uremisch syndroom verhoogt.

Prognose is niet goed – elke vierde patiënt sterft en bijna de helft van alle overlevenden ontwikkelt chronisch nierfalen. Slechts enkele vormen van de ziekte beloven beter. Prognose verergerende factoren zijn: verlengde urineduur gedurende 10 dagen, uitgebreide veranderingen in renale glomeruli (meer dan de helft van glomeruli) en aanhoudende hypertensie.

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 492 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*