Secundaire hyperactiviteit Sulfieten

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Afhankelijk van de naast elkaar bestaande basisziekte (meestal nierfalen), de duur en behandeling ervan, kan secundaire hyperparathyroïdie een ander klinisch verloop hebben. Botpijn en verzwakking van de proximale delen van de spieren zijn kenmerkend. Een wuivende eendengang is mogelijk.

Bovendien kunnen extraorale calcificaties optreden als het serumfosfaat / calciumproduct hoog is. Het klinische beeld wordt ook gekenmerkt door verschillende stoornissen die worden waargenomen bij chronisch nierfalen. Als er een andere oorzaak is van secundaire hyperparathyreoïdie, zijn er symptomen van de onderliggende ziekte die verantwoordelijk is voor de afwijking.

Laboratoriumtests tonen over het algemeen hypocalciëmie (verlaagde serumcalciumspiegels), hyperfosfatemie (verhoogde fosforwaarden) en verhoogde parathormoonspiegels. Bovendien kan beeldvorming hyperparathyreoïdie vertonen.

Diagnose van secundaire hyperparathyroïdie

Secundaire hyperparathyroïdie wordt gediagnosticeerd op basis van verlaagde calciumgehalten en verhoogde serumspiegels van parathormoon. Nierfalen is ook geassocieerd met verhoogde creatinineconcentratie en ureum, renale anemie, hoge serumfosfaatconcentraties en verhoogde activiteit van alkalisch fosfatase-enzym.

Bovendien vertoont beeldvorming van nierfalen radiologische kenmerken in palm- en wervelkolomfoto’s. In sommige gevallen is een biopsie van de heupkam nuttig.

Voor de differentiatie van secundaire hyperparathyroïdie moet klei-afhankelijke osteopathie worden overwogen, die wordt gebruikt bij patiënten met nierinsufficiëntie om de absorptie van fosfaten uit het maagdarmkanaal te verminderen. Bovendien kan dialyse-afhankelijke amyloïdyose een vergelijkbaar klinisch verloop hebben.

Om andere redenen van secundaire hyperparathyroïdie moet rekening worden gehouden met verschillende metabole en niet-ametabolische botziekten die een vergelijkbaar verloop van de ziekte beïnvloeden. Bij patiënten met een vermoeden van meer calciumverlies met urine, moet de urine worden beoordeeld op nierfunctiewaarschuwingsindicatoren (bijvoorbeeld voor de eerste keer, voor de eerste keer, of voor de tweede keer, voor de eerste keer, of voor de tweede keer , Voor de eerste keer). bepaling van de concentratie van waterstofionen, glucose, fosfaten of aminozuren in de urine).

Behandeling van secundaire hyperparathyroïdie

De behandeling van de basisziekte, die secundaire hyperparathyroïdie (meestal nierfalen) veroorzaakt, is van fundamenteel belang. Als een dergelijke behandeling niet mogelijk is, is deze alleen symptomatisch.

Calciumcarbonaat en actieve metabolieten van vitamine D of zijn analogen, niet-calciumverbindingen die de absorptie van fosfaten door het maag-darmkanaal en calcimetrie voorkomen, worden voor dit doel gebruikt. Daarnaast is het belangrijk om het verbruik van fosfaatrijke producten (kaas, lever en anderen) te beperken.

Het doel van deze procedure is om de concentratie van calcium en fosfaten in het bloedserum te normaliseren en daarmee de functie van parathyroïdie te normaliseren.

Bij nierletsels is het gebruik van actieve vitamine D-metabolieten alleen mogelijk als de serumfosfaatconcentraties normaal zijn (bereikt door toediening van geneesmiddelen om de absorptie vanuit het maagdarmkanaal te remmen), anders kan extra ossificatie optreden (precipitatie van calciumfosfaten in weefsels).

Het toezicht op secundaire behandeling van hyperparathyroïdie bestaat voornamelijk uit frequente bepaling van serumcalcium- en fosfaatconcentraties.

Prognose bij secundaire hyperparathyreoïdie

De prognose van secundaire hyperparathyroïdie wordt voornamelijk bepaald door het naast elkaar bestaan van de primaire ziekte. De ernst van bot- of nierlaesies hangt af van de secretie van parathormon door de hypertrofische hypertrofieën en de mate waarin de respons wordt behandeld.

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 492 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*