Scherp anticholinerge syndroom

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

De diagnose van acuut anticholinergisch syndroom is gebaseerd op het optreden van typische symptomen van het centrale zenuwstelsel en perifere symptomen. Laboratoriumtests worden niet veel gebruikt omdat geen anticholinergische stoffen kunnen worden gedetecteerd, noch in bloed noch in urine.

Bij de differentiatie van het acute anticholinerge syndroom moet rekening worden gehouden met psychische aandoeningen, vergiftiging met geneesmiddelen die sympathisch zenuwstelsel stimuleren of hallucinogene middelen. Bovendien worden vergelijkbare klinische symptomen waargenomen bij het alcoholonthouding-syndroom, inclusief alcoholische marjolein.

In geval van diagnostische twijfels wordt fysiostigmine intraveneus toegediend; volledige of gedeeltelijke remissie van de ziekte wordt bevestigd door de diagnose van acuut anticholinerge syndroom.

Behandeling van acuut anticholinerge syndroom

De behandeling van acuut anticholinerge syndroom is symptomatisch. Het is noodzakelijk om de patiënt te beschermen tegen letsel of schade aan zichzelf of aan personen in de directe omgeving (beschermende actie is noodzakelijk vanwege het optreden van plotselinge psychomotorische opwinding). Soms is het noodzakelijk om een fysieke of farmacologische invaliditeit van een patiënt met een acuut anticholinerge syndroom te hebben. Voor dit doel worden hoge doses sedativa uit de preparaten toegediend.

Endotracheale intubatie en mechanische longventilatie zijn met name noodzakelijk. In zwaardere omstandigheden is het noodzakelijk om de hartfunctie, bloeddruk en urinevolume te controleren om de stopzetting ervan, die een gevaarlijke complicatie is van een acuut anticholinerge syndroom, niet te missen.

Diazepam (intraveneus geïnjecteerd, indien dit niet mogelijk is, intramusculair geïnjecteerd, midazolam) en fysiostigmine zijn gebruikt in farmacologische preparaten. Het laatste medicijn is een soort tegengif, maar de toediening ervan is geassocieerd met de mogelijkheid om bijwerkingen te ontwikkelen.

Physostigmine dient te worden gebruikt als de mentale stimulatie of psychotische symptomen ernstig zijn en niet op andere manieren kunnen worden bestreden. Bovendien zijn ernstige centrale of perifere symptomen en geen geschiedenis van convulsies geïndiceerd voor het gebruik van dit farmacologische middel.

Prognose bij acuut anticholinerge syndroom

Prognose bij acuut anticholinerge syndroom hangt in de eerste plaats af van de ernst van de symptomen en de hoeveelheid en de duur van het gebruik van toxische stoffen. Als de diagnose snel werd gesteld en de behandeling vroeg werd uitgevoerd, is de prognose van het acute anticholinergische syndroom succesvol. Vaak leidt toediening van phoxygmine tot onmiddellijke en volledige verbetering van de klinische toestand van de patiënt.

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 492 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*