Reumatoïde artritis

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

De diagnose reumatoïde artritis is gebaseerd op speciaal ontwikkelde diagnostische criteria. Ten minste 4 symptomen bevestigen de diagnose. Naast klinische symptomen houden de criteria rekening met radiologische veranderingen die typisch zijn voor reumatoïde artritis en de aanwezigheid van een stof die bekend staat als een reumafactor in het bloedserum.

De differentiatie van reumatoïde artritis houdt rekening met artritis psoriatica, syndroom van Reiter, juveniele idiopathische artritis, verstijvende spondylitis, degeneratieve ziekte, de urethra, reactieve artritis en andere bindweefselziekten die meerdere organen en stelsels van het lichaam aantasten. Bovendien kunnen ontstekingsveranderingen in de gewrichten voorafgaan aan virale infecties en leukemie.

Behandeling van reumatoïde artritis

De hoofdrol bij de behandeling van reumatoïde artritis wordt gespeeld door de zogenaamde “reumatoïde” ziekte. geneesmiddelen die het verloop van de ziekte wijzigen en die, naast het verlichten van de symptomen van ontsteking, vernietigende veranderingen in de gewrichten voorkomen of het optreden ervan vertragen. Deze geneesmiddelen moeten zo snel mogelijk na de diagnose van de ziekte worden gebruikt, maar niet later dan binnen 3 maanden.

De keuze van medicatie om het verloop van de ziekte te wijzigen, moet gebaseerd zijn op de werkzaamheid, de gemiddelde tijd die nodig is om op de behandeling te reageren, de vereisten voor toediening en bewaking van bijwerkingen, en de kosten in verband met het gebruik van de medicatie, waarbij rekening wordt gehouden met medische bezoeken en de behoefte aan verschillende laboratoriumtesten.

De uiteindelijke keuze van het geneesmiddel wordt gemaakt door de arts samen met de goed geïnformeerde patiënt. Als de behandeling bevredigende resultaten oplevert, kan de dosis worden verlaagd en verder worden toegediend om de ziektecontrole te behouden. Deze maatregelen zorgen echter niet voor een volledige genezing. Methotrexaat, leflunomide, sulfasalazine, hydroxylchloroquine en goudzouten zijn de meest gebruikte geneesmiddelen om het verloop van de ziekte te wijzigen.

Het is vermeldenswaard dat andere geneesmiddelen (niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen en glycoïden) uitsluitend worden gebruikt om de symptomen van ontsteking te beheersen. Biologische geneesmiddelen worden ook gebruikt als farmacologische middelen, die alleen in strikt gedefinieerde gevallen worden aangegeven. Een belangrijk aspect van de therapie is revalidatie in elke periode van de ziekte, soms worden methoden voor chirurgische behandeling van reumatoïde artritis overwogen.

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 492 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*