Primaire hormonale zwakte Nucleus

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Primair hormonaal falen van de kern kan het gevolg zijn van een aangeboren tekort aan kernen, wat een ontwikkelings- of functionele stoornis is van de bloedvaten die de kern leveren in het leven van de foetus, na het stadium van genitale differentiatie.

Bovendien, als gevolg van numerieke, structurele of functionele stoornissen van het genitale chromosoom (bijvoorbeeld wanneer een additioneel X-chromosoom (Klinefelter-syndroom) aanwezig is, kan een primair hormoonfalen van de teelballen ontstaan.

Andere oorzaken van primair hormonaal falen zijn: verworven atrofie van de atoomkern (posttraumatisch, postinflammatoir, herinflammatoir, ischemisch), posttraumatisch of postoperatief castreren (voor de behandeling van zaadbalkanker), veroudering (met leeftijdsstoornis van endocriene functie) en gebrek aan Leydig cellen.

Symptomen van primaire endocriene insufficiëntie

Het klinische beloop van primaire endocriene insufficiëntie in de teelballen geassocieerd met endocriene verstorende activiteit hangt af van de leeftijd waarop deze abnormaliteiten optraden.

In de foetale periode zijn het eerste symptoom van primair hormonaal falen in de kernen externe geslachtsorganen, die niet volledig zijn gedifferentieerd. Interne geslachtsorganen kunnen aanwezig zijn, maar ze worden gekenmerkt door een andere mate van volwassenheid, afhankelijk van de hormonale functie van de foetus geslachtsklieren. Hun ontwikkeling hangt ook af van de invloed van steroïden die op andere plaatsen worden afgescheiden, met uitzondering van geslachtsklieren.

Bij primaire endocriene insufficiëntie worden de testikels het vaakst verwachtingsvol (urethra uitlaat op het onderoppervlak van de penis) en cryptorchide (geen teelballen in het scrotum).

Voor en tijdens de verwachte periode van seksuele adolescentie worden geen tekenen van adolescentie waargenomen, het lichaam heeft een eunuchoidale structuur en er is geen seksuele drang. De stemming van de patiënt wordt verminderd, vermoeidheid en zwakte verschijnen. Erectie van de penis en sperma-eczeem zijn afwezig en de patiënten zijn onvruchtbaar.

Het lichamelijk onderzoek van de patiënt vertoont hoge groei, lange ledematen, korte romp, smalle schouderriem en brede heupgordel. gynoïde structuur). Bovendien wordt het vetweefsel gedeponeerd in het gebied van heupen en borstklieren, is er geen haargroei in het gezicht, schaam- en okselhaar, zijn de penis, het scrotum en de kernen kleiner. Bovendien wordt geen enkele mutatie van de stem waargenomen en is de huid droog en bleek.

Op latere leeftijd, na de puberteit, wordt de erectie van de penis verzwakt en verdwijnt naarmate de ziekte vordert, de ejaculatie van sperma wordt ook niet waargenomen, de seksuele drift vermindert, patiënten zijn apathisch, verzwakt en lijden aan onvruchtbaarheid.

Het onderzoek van de patiënt vertoont een normale lichaamsstructuur, schubachtig en axillair haarverlies, spieratrofie, huidverbleking en droogheid. Soms kan gynaecomastie (borstvergroting) zich ontwikkelen. Daarnaast zijn een aantal afwijkingen waargenomen in hormonale testen.

Behandeling van primaire endocriene insufficiëntie

Primaire endocriene insufficiëntie wordt behandeld met testosteronpreparaten (bijvoorbeeld testosteron). Als gevolg van het ziekteproces mist het lichaam dit hormoon (ondanks de verhoogde concentratie van gonadotropines afgescheiden door de hypofyse, die onder normale omstandigheden de testosteronkernen stimuleren om testosteron te produceren, vertoont de ziekte vanwege de afwezigheid niet zo’n reactie of disfunctie van het nucleaire weefsel).

Na enkele weken testosterontoediening verschijnen symptomen van puberteit, seksuele drift, erectie van de penis en sperma-eczeem (de waargenomen symptomen hebben betrekking op het Klinefelter-syndroom, de meest voorkomende oorzaak van primair hormonaal falen van de kernen). Bovendien neemt de botmineraaldichtheid toe en verbetert de stemming van de patiënt. Helaas is het niet mogelijk om de werking van sperma-vormende kanalen te stimuleren.

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 492 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*