Peripendomic Period Disorders

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

In de premenopausale periode nemen de concentraties van oestrogenen, progesteron, remmers, androgenen van eierstokken en bijnieren af, evenals groeihormoon en insuline-achtige groeifactoren. Tegelijkertijd neemt het niveau van gonadotrofinen (LH en FSH) in het bloedserum toe – deze hormonen worden geproduceerd door de hypofyse.

De secretie van gonadoliberine gevormd in de hypothalamus is niet verstoord. Het belangrijkste postmenopauzale oestrogeen is estron, dat wordt geproduceerd in het vetweefsel, de spieren, de hersenen en de lever. De concentratie ervan kan abnormaal zijn in verschillende medische condities (bijvoorbeeld in het geval van een ziekte). De resultaten van de studie waren: hyperthyreoïdie, leverfunctiestoornissen of ovariumtumoren).

Symptomen van stoornissen in de perinatale periode

Acute symptomen van de peri-omenopauzale periode omvatten baarmoederbloedingen, uitkomstsymptomen die bekend staan als vasculaire bloeding, zoals opvliegers, trage zweten, hartkloppingen en angst en zelfs paniekaanvallen. Het begin van de symptomen is perpendomopauzaal en bereikt zijn hoogtepunt tussen de eerste 6 maanden en 2 jaar na de menopauze, voordat het geleidelijk vervaagt.

Bij individuele vrouwen komen deze aandoeningen in verschillende snelheden voor, bij sommigen met maandelijkse tussenpozen, in andere bij wekelijkse of zelfs elk uur. Kenmerkend is de intensivering van de symptomen van de excursie in de avond. Ze verslechteren de kwaliteit van leven aanzienlijk, veroorzaken slapeloosheid en dragen bij tot de vermindering van professionele activiteit.

In westerse landen wordt 75 procent van de vrouwen getroffen door ongevallen, iets meer door een eerder matig of ernstig pre-menstrueel stresssyndroom, en door zwaarlijvigheid, roken en een lage sociaaleconomische status. Andere symptomen kunnen somatische symptomen zijn (duizeligheid en hoofdpijn, paresthesie) en psychische symptomen (hyperactiviteit, stemmingsverlies).

Behandeling en preventie van peri-domenopausale aandoeningen

Bij de meeste vrouwen is het niet nodig om een specifiek therapeutisch beleid te implementeren bij de afwijkingen van de peri-omenopauzale periode. In het bijzonder wordt aanbevolen om te stoppen met roken, stress te vermijden, fysieke activiteit te verhogen en een goed dieet te volgen.

De incidentie van hete aanvallen kan worden verminderd door oestrogenen, progestagenen of een combinatie van beide te gebruiken. Daarnaast kunnen paroxetine, gabapentine, venlafaxine, fluoxetine en ethinylestradiol nuttig zijn.

Matige en significante bijwerkingen en slaapstoornissen worden beschouwd als de belangrijkste indicaties voor hormoonvervangingstherapie. Het toedienen van alleen oestrogenen is alleen toegestaan bij vrouwen die geen baarmoeder hebben, terwijl progestagenen in andere worden gebruikt.

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 492 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*