Overgevoeligheidsreacties op Beta-lactam-antibiotica

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Gemiddeld rapporteert één op de tien patiënten die bèta-lactam-antibiotica gebruiken overgevoeligheid voor deze geneesmiddelen tijdens een algemene allergiegeschiedenis. De meerderheid van de patiënten heeft echter negatieve resultaten van diagnostische tests en de algehele tolerantie voor deze geneesmiddelen is goed.

Het meest voorkomende antibioticum van deze groep, dat overgevoeligheidsreacties veroorzaakt, is amoxicilline, vanwege het algemene gebruik bij de behandeling van vele bacteriële infecties in verschillende organen.

Identificatie van overgevoeligheidsreacties op bètalactamantibiotica

De diagnose van overgevoeligheidsreacties op bètalactamantibiotica hangt samen met een correct en grondig verzameld verleden van allergie. Er zijn huidtesten, waarbij penicilline G in een bepaalde verdunning wordt gebruikt, wat de diagnose van overgevoeligheid voor bepaalde antibiotica mogelijk maakt.

Als de intradermale test negatief is, is het risico op ernstige anafylactische reacties na het gebruik van bèta-lactamantibiotica hetzelfde als wanneer de geneesmiddelen worden toegediend aan niet-onderzochte personen.

Bovendien kunnen positieve resultaten van serum-specifieke testen op IgE-antilichamen gericht tegen componenten van bepaalde farmacologische middelen wijzen op sensibilisatie voor penicillines, maar negatieve resultaten sluiten dergelijke overgevoeligheid niet uit omdat ze relatief ongevoelig zijn. Het belang van de bar tests in de diagnose is niet bepaald.

Behandeling van overgevoeligheid voor bètalactamantibiotica

De behandeling van overgevoeligheid voor bèta-lactomische antibiotica bestaat erin deze te elimineren wanneer ze worden gebruikt en ze in de toekomst niet toe te dienen. Het is belangrijk om de arts op de hoogte te stellen van de overgevoeligheid, omdat er veel preparaten zijn die bètalactamantibiotica op de markt bevatten en de patiënt niet in staat is om hun namen te onthouden.

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 492 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*