Ontwikkelingsdefecten van het zenuwstelsel

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

De hersenvliezen en zenuwhernia’s van de hersenen en dit ruggenmerg zijn het gevolg van verstoringen in het sluiten van de zenuwbuis tijdens het foetale leven. Dientengevolge, bewegen de banden en het zenuwachtige weefsel buiten de schedel of de stekel door verliezen in de beendekking van het zenuwstelsel. Dergelijke defecten kunnen worden overgeërfd, maar ze treden ook op in de loop van omgevingsonachtzaamheid (bijvoorbeeld in de vorm van in afwezigheid van foliumzuurinname tijdens de zwangerschap). Ze kunnen ook naast andere aangeboren afwijkingen voorkomen.

Zenuwbuisafwijkingen behoren tot de meest voorkomende ontwikkelingsstoornissen. Hersenhernia’s komen meestal voor in het occipitale deel van de schedel, zelden in het frontale gebied, terwijl spinale hernia’s optreden in het lumbale sacrale gebied van de wervelkolom. Afhankelijk van de inhoud van de herniazak wordt een onderscheid gemaakt tussen hersenvliezen (alleen de hersenvliezen worden extern) en hersenvliezen en zenuwen (die ook hersen- of ruggengraatweefsel bevatten).

Bij het onderzoek van de patiënt wordt een tumor van verschillende grootte en volume gevonden met een verandering in intracraniale druk. Symptomen van hernia van de wervelkolom kunnen sensorische stoornissen en parese in de onderste ledematen omvatten, afhankelijk van het niveau van beschadiging van het ruggenmerg.

Transthorax-echografie, computertomografie of magnetische resonantie van het hoofd zijn nuttig bij de diagnose van deze defecten. De behandeling is gebaseerd op de chirurgische verwijdering van de inhoud van de herniazak en de sluiting van het hernia-portaal.

Eenkamerige voorouders

Een beugel met één kamer wordt gecreëerd door de voorloper niet in twee hemisferen te scheiden. De hersenen zijn een bolvormige structuur met een enkele kamer aanwezig. Dit defect komt minder vaak voor dan hernia’s van de hersenen en het ruggenmerg.

Afhankelijk van de ernst van de vorm kan de ziekte gepaard gaan met ernstige neurologische aandoeningen die samengaan met gezichtsafwijkingen van de schedel – kinderen met dit soort defecten leven zeer binnenkort. In een milde vorm zijn de stoornissen niet karakteristiek, alleen motorabnormaliteiten en intellectuele beperkingen kunnen optreden.

Het leven van kinderen wordt echter niet significant verminderd. De basis voor de diagnose is de magnetische resonantie van het hoofd. Het defect gaat vaak gepaard met andere aandoeningen van de structuur en functie van het centrale zenuwstelsel.

cerebellum of hypoplasie van de worm

cerebellum of wormhypoplasie wordt geassocieerd met milieuonachtzaamheid en de werking van infectieuze, chemische en hypoxie-factoren, andere worden veroorzaakt door genetische veranderingen.

Hypoplasie kan van invloed zijn op alle structuren, maar het kan ook voorkomen dat stoornissen worden geassocieerd met abnormaliteiten in slechts een enkel gebied van de kleine hersenen of worm.

De ziekte kan naast intellectuele beperkingen bestaan, maar het kan alleen voorkomen dat stoornissen van loop en evenwicht, nystagmus, trillen en abnormale spraak optreden tijdens een defect. Een diagnostisch onderzoek van dit defect is ook de magnetische resonantie van het hoofd.

Andere misvormingen van het centrale zenuwstelsel

Moleculaire dysgenese van het lichaam wordt vaak gevonden in beeldvormende onderzoeken bij kinderen met neurologische symptomen. Het komt voor tijdens het verloop van hypoxie van het centrale zenuwstelsel tijdens de zwangerschap of als een gevolg van genetische aandoeningen samen met andere misvormingen.

Defecten van de mantel en de hersenhelften komen meestal tot uiting in hun niet-kronkelende of wijdverspreide aard. Kinderen met dergelijke gebreken zijn geestelijk gehandicapt, hebben epilepsie, lijden aan parese met verhoogde spierspanning en hebben een lichte hoofdpijn. Ze sterven meestal in de vroege kindertijd.

Focale en gemorste corticale dysplasieën manifesteren zich door epilepsie en neurologische symptomen in de vorm van spraakstoornissen en zijn beperkt tot kleine parese-gebieden. Het is mogelijk om dit defect operatief te behandelen.

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 492 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*