Nadin Welke medicijnen neem je?

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Hersenschok is een goedaardige aandoening als gevolg van een verwonding aan het centrale zenuwstelsel, meestal manifesterend door posttraumatisch bewustzijnsverlies als gevolg van geleidingsstoornissen in het zenuwstelsel als gevolg van een verwonding.

Fysisch-chemische stoornissen die optreden tijdens hersenschudding in het zenuwweefsel hebben meestal betrekking op verstoringen in de functie van de structuur die de netvorming van de hersenstam wordt genoemd (het is fysiologisch verantwoordelijk voor slaap en waakzaamheid). Verstoringen doen zich ook voor in de verbindingen tussen de netvorming en de structuur van de heuvel en de hersenschors.

De veranderingen die optreden in de hersenen in de shock zijn de oorzaak van de uitsluiting van de hersenfunctie (met name het oplopende stimulatiesysteem), worden gekenmerkt door volledige omkeerbaarheid en zijn niet detecteerbaar als morfologische veranderingen.

Symptomen van cerebraal schudden

Het belangrijkste symptoom van hersenschudding is bewustzijnsverlies, dat meestal van korte duur is: de uitschakeltijd is enkele seconden tot 15 minuten, soms langer (tot 1 uur). De definitie omvat onderbewustzijn als een aandoening die niet langer dan 6 uur duurt – het verstrijken van de tijd en niet-herstel wijzen op het optreden van een hersenkneuzing (morfologisch gezien, de aanwezigheid van gemorst cerebraal en gedissemineerd oedema, evenals lokale hemorragieën en necrotische laesies, klinisch , een gang die zwaarder is dan hersenschudding).

Na het letsel is er geheugenverlies, de patiënt kan zich de gebeurtenissen die aan het ongeval voorafgingen niet meer herinneren. De periode van niet-retroactiviteit varieert (van een paar minuten tot zelfs een paar dagen) en is niet afhankelijk van de ernst en de duur van de bewustzijnsstoornis, zelfs na een ernstige verwonding kan de niet-retroactiviteit een korte tijdsperiode omvatten.

Soms is er een fenomeen waarbij de periode na de verwonding niet wordt onthouden – onmiddellijk na het ongeluk kan de patiënt enkele seconden bewusteloos zijn, dan voert hij verschillende, complexe handelingen uit en herinnert hij zich er vervolgens niet meer aan. Een dergelijke posttraumatische vergetelheid kan verschillende perioden betreffen – zelfs enkele uren, van het moment van trauma tot volledig herstel van het bewustzijn. Nadat de patiënt weer bij bewustzijn is, verschijnen misselijkheid, braken, hoofdpijn en onevenwichtigheden.

Er worden geen afwijkingen waargenomen in het neurologische onderzoek van de patiënt. Bij ernstige schokken wordt de adem van de patiënt oppervlakkig, de hartslag vertraagt en de pupillen verwijden zich, die niet reageren op de lichtstimulus (ze nemen niet af nadat de lichtstroom daarop is gericht). Na een paar of enkele minuten, soms enkele uren, verdwijnen deze aandoeningen en komt de patiënt weer bij bewustzijn. Gedurende deze periode kan hij angstig, donker en zelfs agressief zijn.

Erkenning van cerebrale schokken

Het basiscriterium voor de diagnose van hersenschudding is de bevestiging van bewusteloosheid na het letsel. Het optreden van andere symptomen kan ook helpen bij de diagnose. Bij de differentiatie moet rekening worden gehouden met het bewustzijnsverlies dat vóór het letsel is opgetreden (bijv. Het bewustzijnsverlies dat vóór het letsel plaatsvond). aan het begin van de epileptische aanval veroorzaakt bewustzijnsverlies een val, met als gevolg een verwonding van het hoofd op de grond; een soortgelijk mechanisme vindt plaats in de loop van normaal flauwvallen).

Behandeling van cerebrale schokken

Er is geen speciale behandeling voor hersenschudding – het is alleen aan te raden om in bed te blijven en fysieke inspanningen, stressvolle situaties te voorkomen. In het geval van ernstige hoofdpijn kunnen pijnstillers worden toegediend, terwijl bij braken rekening moet worden gehouden met een goede hydratatie of toediening van elektrolyten in het geval van verstoringen in hun economie. Een anti-emetische behandeling wordt alleen gebruikt in ernstig verergerde medische aandoeningen.

Prognose in geval van een beroerte

Prognose is goed. Bij de meeste patiënten verdwijnen abnormaliteiten binnen een paar dagen. Hoofdpijn en andere symptomen kunnen zelden enkele weken, meerdere maanden of langer duren. Het wordt dan posttraumatisch syndroom genoemd (het komt vaker voor na ernstige schedelverwondingen in combinatie met bewustzijnsverlies en kan zich manifesteren in pijn en duizeligheid, slapeloosheid, geheugenstoornissen, concentratievermogen, angst, depressie en andere kwalen).
Mariusz Kłos

– Interne ziektes “, Andrzej Szczeklik, ed. Practical Medicine, Krakow.
– Chirurgiehandleiding voor studenten “, red. Jana Fibaka, ed. PZWL Medical Publishing House, Warschau.
– Prof. Dr. med. Władysław Jakimowicz Klinische neurologie in het overzicht van het Handboek voor medische studenten “, ed. Mieczysław Goldsztajn, ed. PZWL Medical Publishing House, Warschau.

Reacties Brain shaking

Nadin | 2012-03-07 11:43

Ik had hetzelfde. Ik ben op zoek naar een ernstige hoofdwond en ik kon lange tijd niet slapen. Ononderbroken pijn, lawaai, zenuwen, enz …………………………………… ………………………………………….. ………………………………………….. ……………………………………….. Ik kon niet functioneer normaal. Ik werd gediagnosticeerd met m. in syndroom na het schudden van de hersenen. Ik ging naar een psychiater die me licht maar noodzakelijk medicatie gaf, waarna het beter en beter ging. Het is niets verschrikkelijks en het helpt en soms is het nodig :).

Ania | 2012-03-18 12:25

Ik werd uiteindelijk door een psychiater naar het ziekenhuis gebracht. Ik ben al een half jaar behandeld met ernstige depressies, ik heb voor dit doel slaapmiddelen en antidepressiva geselecteerd. Ik heb een anaphranil 75SR, ketrel 25mg 3 keer per dag.

Gln | 2013-03-14 21:43

Zes maanden geleden kreeg ik als gevolg van mijn afranselingen ook een schok van mijn brein. Mijn depressieve symptomen, hoofdpijn en cognitieve stoornissen zijn toegenomen. Er verschenen problemen van een dyslectische aard, die ik nog niet eerder had gehad, en ik vond persoonlijkheidsstoornissen – over het algemeen begonnen mensen me te irriteren, terwijl de plegers van het ongeluk ik zonder te knipperen zouden doden, ongeacht de strafrechtelijke gevolgen.

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 492 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*