Meniere-team dat met het Springen van het Hoofd loopt

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Het syndroom van Menière is een ziekte die optreedt als gevolg van schade aan de atriale en cochleaire zenuwen en die wordt gekenmerkt door een aanval op duizeligheid, waaronder oorsuizen en gehoorstoornissen.

Symptomen kunnen soms optreden na middenoorontsteking en schedelletsel. Vaker echter ontwikkelt het syndroom zich bij eerder gezonde mensen. De meeste gevallen hebben betrekking op mensen van middelbare leeftijd en de eerste symptomen verschijnen in het vijfde of zesde decennium van het leven. Dit syndroom is dominant bij mannen.

Redenen voor de band Meniere

Er wordt aangenomen dat de oorzaak van het Meniere-syndroom dilatatie en overvulling van het endolymfatische systeem in het binnenoor kan zijn, wat secundaire schade aan de cochlea en atriale zenuwuiteinden veroorzaakt. Er bleken geen post-inflammatoire of posttraumatische laesies naast elkaar te bestaan.

Er is niet vastgesteld wat de oorzaak kan zijn van endolimfatische dilatatie. In veel gevallen kan geen afwijking worden aangetoond die verantwoordelijk kan zijn voor het optreden van ziektesymptomen.

Volgens een andere hypothese worden de kwalen veroorzaakt door tijdelijke ischemie in het gebied van de uiteindelijke vascularisatie van de vagus, wat een van de laatste takken van de wervelkolom is, wat geassocieerd is met het verschijnen van ziektesymptomen.

Symptomen van het syndroom van Menière

Het Menière-syndroom werkt met duizeligheid, die onregelmatig optreedt, met verschillende tussenpozen. Aanvallen zijn soms plotseling, maar patiënten vallen op de grond zonder het bewustzijn te verliezen. Patiënten klagen vaak over de indruk van centrifugatie van de omgeving, veel minder vaak hebben ze alleen een aanzienlijk verergerde onbalans in het lichaam.

Misselijkheid en braken, evenals overmatig zweten, kunnen optreden tijdens een dergelijke aanval. Vaak is er een gevoel van welzijn en algemene zwakte.

De duur van de aanval varieert, de symptomen kunnen na enkele minuten verdwijnen, maar soms zijn de symptomen enkele uren aanwezig. De duur van de aanvallen is relatief constant bij individuele patiënten. De frequentie van het optreden van de symptomen kan variëren (een of twee keer per dag gedurende een paar weken met onderbrekingen van enkele maanden, andere aanvallen worden 2-3 keer per jaar waargenomen).

Naast duizeligheid zijn oorsuizen en gehoorstoornissen aanvullende symptomen van het syndroom van Menière, die toenemen met de verlenging van de aandoening. Gehoorverlies wordt meestal ervaren in één oor of wordt er sterker in uitgedrukt. Hoofdpijn en nystagmus komen vaak voor tijdens aanvallen.

Meniere teamherkenning

Het is niet moeilijk om de diagnose van het syndroom van Menière te bepalen vanwege het karakteristieke klinische beloop. Bij de differentiatie moet in de eerste plaats rekening worden gehouden met acute vagusitis, die ontstaat als gevolg van de verspreiding van de infectie vanuit het middenoor of zonder een oorzaak van de wortel (in dit geval wordt dit de zogenaamde “vagusontsteking” genoemd). serumontsteking).

Naast oorpijn, duizeligheid en nystagmus, bevat het syndroom van Meniere ook misselijkheid, braken en verhoogde lichaamstemperatuur. Deze symptomen gaan gepaard met een snel groeiend gehoorverlies.

Naast duizeligheid, tinnitus en gehoorverlies vertonen atrium- en cochleazen zenuwtumoren andere symptomen van beschadiging van het centrale zenuwstelsel en vereisen daarom zorgvuldig neurologisch onderzoek om de ziekte te onderscheiden van het Menière-syndroom.

Bovendien vereist de differentiatie van het Menière-syndroom de uitsluiting van locomotie-, lucht- en zeeziekten (kinetosis), dus het is belangrijk om een medische geschiedenis te hebben van reizen per schip, trein, vliegtuig of auto (in eerste instantie is er een gevoel van gemoedstoestand, vermoeidheid en slaperigheid, gevolgd door braken en duizeligheid). Kenmerkend is dat de symptomen aan het einde van de reis spontaan verdwijnen.

Behandeling van het syndroom van Menière

Het gedrag bij het Menière-syndroom is alleen symptomatisch. De zout- en vloeistofinname moet worden verlaagd terwijl diuretica worden gebruikt, hoewel dit moeilijk te implementeren is en niet succesvol is.

Bij acute aanvallen van hoofdpijn worden analgetica aanbevolen en preparaten die vaak worden gebruikt bij locomotiefaandoeningen zijn nuttig. Positieve resultaten worden vaak verkregen na toediening van antihistaminica. Bij patiënten met het Menière-syndroom wordt aanbevolen om vitamine PP en nicotinezuur in te nemen.

Voor meer ernstige vormen van het Menière-syndroom is een chirurgische ingreep vereist om de membraneuze fout met gehoorverlies te vernietigen of om selectief de atriale zenuw intracraniaal te kruisen terwijl de cochlea-zenuw wordt gehandhaafd.

Meniere teamprognose

De Menière-band is overwegend chronisch. Er zijn vele jaren van aanhoudende klinische verbetering, waarbij de kwalen volledig verdwijnen. Tinnitus en gehoorverlies zijn vaak aanhoudende symptomen en duizeligheid komt helemaal niet voor na een volledig gehoorverlies.

De behandeling die bij het Menière-syndroom wordt gebruikt, verbetert vaak de prognose in relatie tot het dagelijks leven, maar biedt vaak geen heilzame therapeutische effecten.
Mariusz Kłos

– Prof. Dr. med. Władysław Jakimowicz Klinische neurologie in het overzicht van het Handboek voor medische studenten “, ed. Mieczysław Goldsztajn, ed. PZWL Medical Publishing House, Warschau.

Opmerkingen van het Menière-team

Bogdan Palak | 2012-10-05 15:17

Helaas heb ik deze ziekte; (ik hoor geen gehoor in mijn linkeroor vanaf de leeftijd van 5 of 6. Ik ben nu 21 jaar oud en deze symptomen zijn recentelijk geïntensiveerd tot chAsami me steunt. Soms is het zo, ik ben bang om ergens heen te gaan, want ik vrees dat ik in die tijd een aanslag zal hebben. Een vreselijke ziekte en een vreselijke hindernis voor mijn leven.

Wiolaw | 2012-12-12 14:22

Welkom bij het artikel dat ik zeer goed heb gehad. In het artikel dat ik 6 jaar lang heb gevolgd, heb ik gedurende een jaar voortdurend gespecialiseerde zorg ontvangen. Het is moeilijk om mee te leven en je kunt er niet mee leven omdat je niet weet wanneer je het moet vangen. Altijd met iemand naar huis gaan is vreselijk en voelt als een kreupele.

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 492 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*