Mallory-Weiss traan

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Mallory-Weiss-syndroom is een langwerpige slokdarmscheur, die zich in het gebied van de slokdarm-maag-overgang bevindt. Dit zijn veranderingen die naast elkaar bestaan bij chronische alcoholaandoeningen en na sterke braken en brakende reflexen.

Mallory-Weiss-syndroom bestaat uit onvoldoende ontspanning van de onderste slokdarmsfincterspieren tijdens braken en breuk van de gastro-oesofageale overgang op het moment van maaguitwerping. In de meeste gevallen wordt een hernia van de oesofageale deler waargenomen.

Symptomen van het Mallory-Weiss-syndroom

De helft van de patiënten meldt misselijkheid, braken (soms bloederig en fusoïde), buikpijn en bloeding als symptomen van het Mallory-Weiss-syndroom. Bovendien worden teerontwikkelingen waargenomen.

Behandeling van het Mallory-Weiss-syndroom

Om de symptomen van het Mallory-Weiss-syndroom onder controle te houden, worden geneesmiddelen gebruikt om de afscheiding van zoutzuur te verminderen. Chirurgische of endoscopische interventie is aan te bevelen als er bloedvergieten is dat levensbedreigend is.
Monika Kozak

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 492 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*