Lineaire bellendermatose

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Lineaire vesiculaire dermatose heeft het karakter van klonters, bubbels en bubbels. In sommige gevallen kunnen ze op de ziekte van Duhring lijken, in andere kunnen ze op pemfigoïde ziekte lijken. Een typisch kenmerk is de aanwezigheid van goed gespannen en grote erythemateuze en oedemateuze blaasclusters op de huid of op het substraat.

De locatie van de lineaire blaarvorming dermatose is gevarieerd en vertoont geen duidelijke symmetrie. Het ziekteproces in het onderlichaam, urinekanaal en dijen is kenmerkend voor kinderen.

Vaak wordt lineaire blaarvorming dermatose ook waargenomen in het gelaatsgebied. Blisters ontwikkelen zich vaak ook in de slijmvliezen van de mondholte. Bovendien kunnen andere klinische verschijnselen zijn: verhoogde jeuk en verbranding van de aangetaste huid. De algehele conditie van patiënten is over het algemeen goed. Het verloop van de ziekte is chronisch en vatbaar voor herval, maar de dermatose lijkt spontaan te verdwijnen.

De lineaire folliculaire dermatose vertoont geen symptomen van maagdarmkanaal malabsorptie, veroorzaakt door morfologische veranderingen in het darmepitheel, zoals wordt waargenomen bij de ziekte van Duhring, die het mogelijk maakt om een onderscheid te maken tussen de ziekten.

Diagnose van lineaire folliculaire dermatose

De diagnose van lineaire folliculaire dermatose is mogelijk in de aanwezigheid van typische huidlaesies en hun kenmerken. In het diagnostische proces is het belangrijk om het optreden van vesiculaire, folliculaire en erythemateuze oedemateuze laesies te bepalen, vaak met een belvolgensysteem.

Bovendien zijn de aanwezigheid van pijn en intense jeuk, evenals de chronische en terugkerende aard van de ziekte, belangrijk voor lineaire blisterdermatose. Bij kinderen kan lineaire dermatose van de blaas worden aangegeven door de locatie van laesies in het onderste deel van het lichaam, de dijen en de nabijheid van urogenitale en urinewegorganen. Bovendien moet het naast elkaar bestaan van absorptiestoornissen worden uitgesloten en het gunstige therapeutische effect worden bevestigd na het gebruik van sulfonen, alleen of in combinatie met kleine doses glucocorticosteroïden.

Vanwege de gelijkenis van lineaire vesiculaire dermatose met pemfigoïd en de ziekte van Duhring, moeten deze ziekten bij de differentiaaldiagnose in aanmerking worden genomen. Het histologische onderzoek van de door de ziekte aangetaste laesie met behulp van immunologische tests die antilichamen detecteren die kenmerkend zijn voor de ziekte, kan doorslaggevend zijn.

Behandeling van lineaire blaar dermatose

De eerstelijns preparaten in de lineaire therapie van blaar dermatose zijn sulfonen die dagelijks worden gebruikt, bij voorkeur in combinatie met kleine doses corticosteroïden. In sommige gevallen kunnen alleen sulfonen worden gebruikt als ze klinisch arm zijn. Geneesmiddelen met een antiperieachtig effect kunnen soms nodig zijn, vooral in jeukende vormen.

Het is ook raadzaam om te rusten en stressvolle situaties te vermijden, en in gevallen waar de ziekte wordt veroorzaakt door medicatie, is het essentieel om er een eind aan te maken en het gebruik ervan in de toekomst te vermijden, wat een effectieve manier is om terugval te voorkomen. Bovendien, als er een basisziekte is, moet deze absoluut worden behandeld, omdat dit de enige manier is om de verdwijning van huidlaesies te voorkomen die kenmerkend zijn voor lineaire folliculaire dermatose.

Prognose van lineaire folliculaire dermatose

Prognose bij lineaire folliculaire dermatose is meestal succesvol, omdat gewoonlijk een goede respons op de behandeling wordt waargenomen. Ondanks de chronische aard van de ziekte en de neiging tot recidief verdwijnt na verloop van tijd de lineaire vesiculaire dermatose spontaan.

De prognose van gevallen met naast elkaar bestaande primaire ziekte is slechter, b.v. kwaadaardige tumoren. Dan is de prognose afhankelijk van de naast elkaar bestaande ziekte.

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 492 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*