Lead-Scrone Dementie

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Endocriene dementie is een klinisch en morfologisch diverse ziekte van het zenuwstelsel. Dit is de ziekte waarbij taufa-eiwit wordt gedetecteerd in het centrale zenuwstelsel, dat verantwoordelijk is voor het optreden van ziektesymptomen.

Endocriene dementie is niet de dominante oorzaak van dementie, de meeste gevallen komen sporadisch voor, de symptomen ontwikkelen zich in 7. een decennium van het leven. Erfelijke en familiale karakters verschijnen eerder en het type genoverdracht dat hiermee gemoeid is, is in de meeste gevallen autosomaal dominant. Frontend chronische dementie ontwikkelt zich meerdere keren vaker bij mensen met een positieve familiegeschiedenis.

Symptomen van endocriene dementie

Afhankelijk van de vorm van de ziekte, is er een iets ander klinisch beloop en hebben verschillende symptomen de overhand.

Bij de ziekte van Pick ontwikkelen zich eerst spraakstoornissen (afasie) en persoonlijkheidsstoornissen. Het begin van de ziekte wordt vaak waargenomen na 40 jaar. oud. Bij patiënten komen vaak aandoeningen zoals overmatig enthousiasme, geheugenstoornissen en verhoogd libido naast elkaar voor, wat gepaard gaat met schade aan de lobben aan beide zijden.

Persoonlijkheidsstoornissen zijn meestal van matige ernst, er zijn antisociaal gedrag, patiënten worden gestimuleerd en komen in tal van conflicten voor, of, integendeel, ze zijn apathisch en tonen geen initiatief.

De frontale vorm van de chronische frontale dementie begint langzaam met discrete symptomen aan de kant van het centrale zenuwstelsel. De aard van de ziekte is progressief, in het begin worden persoonlijkheids- en gedragsstoornissen waargenomen, het geheugen is slechts in geringe mate aangetast.

In de loop van de tijd heeft zich het zogenaamde “nieuwe” systeem ontwikkeld. het frontale syndroom, waarbij gedragsmatige, waaronder seksuele, remming optreedt, patiënten geen afstand nemen, niet kritisch zijn, opgewekt.

Het frontale syndroom vertoont ook depressieve symptomen, patiënten zijn onverantwoordelijk, consumeren oneetbaar voedsel en kunnen wanen ervaren. Daarnaast omvatten andere symptomen symptomen van parkinsonisme en kleine afwijkingen (spraakstoornissen, tremor, gang en evenwichtsstoornissen).

De temporale vorm van de endocriene dementie wordt gekenmerkt door atrofische processen die optreden in het frontale deel van de temporale lobben en de basis van de hersen-frontale kwabben.

Als de afwijkingen overheersen aan de linkerkant, overheersen spraakstoornissen in het klinische beeld, terwijl in het geval van veranderingen in de juiste temporale vlak gedragsgebreken worden waargenomen. Het geheugen van patiënten wordt meestal niet gestoord, ze kunnen gebeurtenissen uit hun eigen leven onthouden.

Het is kenmerkend dat er een neiging tot multicommunicatie en vloeiend spraakgebruik is, maar zonder veel informatie (lege spraak). Gedragsstoornissen zijn vergelijkbaar met die welke zich ontwikkelen in de verscheidenheid van frontale dementie.

Progressieve afasie zonder spraakvloeiendheid wordt gekenmerkt door ongelijke atrofische processen in de hersenen, vooral in de linker temporale en frontale kwabben. Spraakverstaan wordt over het algemeen in meer of mindere mate bewaard, maar er zijn problemen bij het verzenden van informatie (type motorische afasie).

Er zijn problemen met schrijven en lezen. Vaak worden gedurende een lange periode spraakafwijkingen geïsoleerd, in een later stadium kunnen ze gepaard gaan met gedragsstoornissen, vergelijkbaar met die in de frontale variant van de ziekte. Bovendien worden vaak urinewegaandoeningen en asymmetrische symptomen van de ziekte van Parkinson waargenomen.

Erkenning van chronische frontale dementie

De diagnose is gebaseerd op diagnostische criteria van de frontale en chronische dementie, die rekening houden met gedragsstoornissen en cognitief verlies, langzaam en progressief karakter van de ziekte, uitsluiting van andere ziekten van het zenuwstelsel en het mentale systeem en afwezigheid van klinische symptomen in de aandoening van kanker.

Bovendien kunnen beeldvormende tests nuttig zijn om onderscheid te maken tussen de frontale en temporale saaiheid als het frontale deel van de frontale of temporale lobben verdwijnt, terwijl functionele testen mogelijk een verminderd stromings- of glucosegehalte in de frontale lobben en in de frontale gebieden van de temporale lobben vertonen. .

Neuropsychologisch testen kan ook nuttig zijn. Andere vormen van dementie moeten in het bijzonder worden overwogen bij het differentiëren, b.v. Linkshandige vaatziekte en de ziekte van Alzheimer.

Behandeling en prognose van anterieure en chronische dementie

Causale behandeling van chronische topische dementie was niet bekend. Alleen symptomatische therapie wordt gegeven. Geneesmiddelen hebben vaak een gunstig therapeutisch effect bij gebruik met serotonine- en methylfenidaatheropnameremmers.

De medicijnen die het enzym acetylcholine-esterase blokkeren zijn niet effectief en zelfs hun nadelige effect is aangetoond bij mensen met endocriene dementie.

Prognose in de frontale en chronische dementie is niet succesvol. De ziekte wordt gekenmerkt door een chronische progressie, die leidt tot de dood enkele jaren na de diagnose van de ziekte. De toegepaste behandeling kan de voortgang van het ziekteproces alleen maar vertragen.
Mariusz Kłos

Opmerkingen Front-torsionele dementie

Js | 2013-04-15 11:29

Jolanta-ij naar een specialist, kijk niet uit naar hulp van uw lezers!

| 2013-07-16 16:10

1. Ik ben het eens met Js. Ga naar de neuroloog.
2. Er is geen sprake van een aanstaande OCS. Alsof je geen voortijdige kanker voelde.

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 492 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*