Late huid Porphyria

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Late dermatofytose ontwikkelt zich voornamelijk op middelbare leeftijd en ouderen, meestal in het vijfde en zesde decennium van het leven, en zelden bij kinderen (erfelijke vormen kunnen kinderen omvatten).

Een typisch kenmerk van late huidporfyria is het verschijnen van blaren in gebieden die zijn blootgesteld aan mechanische factoren, d.w.z. verwondingen, schaafwonden, stoten en de ontwikkeling van huidlaesies in gebieden die zijn blootgesteld aan zonnestraling.

Onregelmatige verkleuring en verkleuring vinden plaats in deze gebieden. De laesies bevinden zich voornamelijk op de handen en het gezicht en op de hoofdhuid bij kale mensen.

Bij chronische vormen van late huidporfyrie kan huidveroudering optreden, die porseleinkleurig is en ons herinnert aan de anomalieën die aanwezig zijn in de sclerose.

Een typisch kenmerk van porfyrie is een scherp beeld met duidelijke littekens in het gebied waar de bellen zich terugtrekken. Het optreden van afwijkingen die lijken op sclerodermie-uitbarstingen kan het gevolg zijn van overmatige productie van collageen door fibroblasten, onder invloed van een overmaat uroporfyrinen.

Erkenning van late huidporfyrie

De diagnose late porfyrie van de huid is mogelijk na veranderingen in voornamelijk blootgestelde gebieden (blootgesteld aan zonlicht en verwondingen) en de prevalentie van blaren, erosies en littekens in het ziektebeeld. Overgevoeligheid voor zonlicht wordt vaak waargenomen.

De urineanalyse voor de aanwezigheid van uroporfyrinen (voornamelijk type I, minder vaak type III) en voor de aanwezigheid van chemische verbindingen die kenmerkend zijn voor leverschade is een bevestigingstest. Een immuun-fluorescentietest op blootgestelde huid, b.v. de huid van een patiënt, is nuttig in het diagnostische proces. de achterkant van de hand, die de aanwezigheid van immunoglobuline-afzettingen binnen de verdikte vaatwanden laat zien.

Behandeling van laat-dermale porfyrie

Late huidporfyrie reageert goed op de behandeling met anti-malaria-preparaten. Aanvankelijk verergeren ze de huidlaesies, wat gepaard gaat met de uitscheiding van grotere hoeveelheden porfyrines, en dan is er een duidelijke verbetering in de klinische toestand van patiënten. Behandeling met antimalaria middelen kan vaak worden herhaald met tussenpozen van verschillende maanden.

De effectiviteit van een dergelijke procedure hangt echter af van het verwijderen van schadelijke factoren op de lever, waarvoor vaak bepaalde farmacologische preparaten moeten worden verwijderd en alcohol volledig moet worden onthouden. Bloed wordt geloosd in ernstige vormen.

Het is raadzaam om zonweringsmaatregelen met de hoogst mogelijke textuur te gebruiken. Het is ook belangrijk om mechanische verwondingen te voorkomen, die de ontwikkeling van veranderingen kunnen initiëren.

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 492 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*