Is het mogelijk hypothyreoïdie te zijn?

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Hypothyreosis (Hypothyreosis) is een ziekte die wordt veroorzaakt door een tekort aan schildklierhormoon. Bij hypothyreoïdie zijn de bloedconcentraties van thyroxine en trijoodthyronine verlaagd. Hormonale deficiëntie veroorzaakt metabole stoornissen m. onder andere verminderde capaciteit om hoog-energetische verbindingen te herbouwen en de energie die ze bevatten te gebruiken, en verminderd zuurstofverbruik.

Bij kinderen zijn schildklierhormonen een factor van weefselrijping en groei (ze vullen het effect van somatotropine aan). Hypothyreoïdie bij schildklier treft meestal vrouwen, vooral na hun 40e levensjaar.

schildklier

Schildklierkanker (thyreoidea klier) is een overvloedig gevasculariseerde endocriene klier van ongeveer 35 g. De schildklier bestaat uit twee zijlobben die met elkaar verbonden zijn door een ligament (timmerwerk), geplaatst op de zijlobben van het schildkraakbeen van het strottenhoofd.

Er zit een transparante vloeistof in het kliervlees die de bellen vult – een colloïdale massa. Schildkliercolloïdie is rijk aan joodthyreoglobuline, dat hormooneigenschappen heeft. Wanneer het lichaam jodothyreoglobuline nodig heeft met behulp van enzymen, wordt het in twee geschikte schildklierhormonen verdeeld: tri-jodothyrronine (T3) en thyroxine (T4), die in het bloed worden uitgescheiden.

De productie van het schildklierhormoon valt samen met het hormoon van de anterieure thyreotrope hypofyse (TSH), dat de groei en activiteit van de schildklier beïnvloedt. Jodium, dat meestal uit voedsel wordt gehaald, is essentieel voor het goed functioneren van de schildklier.

Schildklierhormonen beïnvloeden de groei van het ontwikkelende organisme, het metabolisme en het autonome zenuwstelsel.

Symptomen van hypothyreoïdie

Afhankelijk van de leeftijd van de patiënt kunnen de symptomen variëren.

Symptomen van hypothyreoïdie zijn meestal aanwezig:
– gemakkelijk te chillen,
– slaperigheid,
– een gevoel van zwakte,
– gemakkelijk te vermoeien,
– apathie,
– toename van het lichaamsgewicht,
– heesheid,
– droge huid,
– broze nagels en haar,
– Een gezicht zonder gezichtsuitdrukkingen,
– slijmvliesoedeem,
– Het kan ook bij pasgeborenen voorkomen als een aangeboren verandering,
– lichamelijke en geestelijke ontwikkelingsstoornissen.

Mucosa-oedeem (myxoedeem) – is geassocieerd met de ophoping van mucosale substantie (mucopolysacchariden, met name albumine) in de intercellulaire ruimtes van weefsels. Het veroorzaakt verdikking van gelaatstrekken (het gezicht wordt gegoten met verminderde ooglidscheuren), zwelling van oogleden en handen.

Het gegeneraliseerde oedeem heeft speciale kenmerken: het beweegt niet onder invloed van een positieverandering en laat met een vinger geen gat onder druk achter. Dit kenmerkende uiterlijk van de coatings – gegoten huid – komt voor in een vergevorderd stadium van de ziekte.

Andere voorwaarden zijn
– Zwakte van het metabolisme,
– Seksuele aandoeningen (geen menstruatie, verminderd libido).

Jeugdslijmoedeem (myxoedeem juveniel) veroorzaakt ook, afhankelijk van de leeftijd van het kind:
– Luiheid,
– obesitas ondanks gebrek aan eetlust,
– traagheid,
– Intelligentiebeperking,
– een schaarse haarsnit,
– uitgestelde seksuele adolescentie.

Erts (stroom) is de vergroting van de schildklier. Het kan optreden bij symptomen van hyperactiviteit (toxicastroom) of hypotensie of zonder storingen in de bloedstroom (simplex-stroom). Als de schildklier hypothyroïd is, heeft het de voorkeur om geen jodium in het dieet van de patiënt te hebben. Om aan de behoefte van het lichaam aan jodium te voldoen, overschrijdt de schildklier en produceert overmatige hoeveelheden lage jodium colloïdie.

Schildklier-hypothyreoïdie bij kinderen veroorzaakt meestal een verminderde lichamelijke en geestelijke ontwikkeling door symptomen van maternalisme (cretinisme) te geven – de term wordt niet langer gebruikt.

Cretinisme, maternalisme (cretinismus, athyreosis) – het is een aangeboren jodiumdeficiëntiesyndroom gekenmerkt door langzame groei en ernstige mentale ontwikkeling.

Distributie en oorzaken van hypothyreoïdie

Schildklierhypyroidism is verdeeld in twee groepen:

– Primaire hypothyreoïdie – treedt op als een gevolg van schade aan de schildklier (bijvoorbeeld een schildklier of een schildklier). door bestraling van de schildklier met röntgenstraling, ontsteking). Dit leidt tot een verhoogde productie van TSH door de voorkwab van de hypofyse.

– Secundaire hypothyreoïdie – veroorzaakt door een verminderde schildklierhormoonsecretie (TSH) veroorzaakt door de voorkwab van de hypofyse (bijvoorbeeld de hypofyse). in geval van schade of na chirurgische verwijdering van de hypofyse).

– Hypothyreoïdie van oorsprong van de hypothalamus – veroorzaakt door de deficiëntie van het hypothyreoïdhormoon thyrooliberine (TRH).

Primaire hypothyreoïdie (Hypothyreosis-primaria) kan optreden als gevolg van verschillende factoren, zoals
– afwezigheid of vermindering van hormonaal actief schildklierweefsel (bijvoorbeeld als gevolg van onderontwikkeling, resectie van de schildklier of delen daarvan).
– tekort aan jodium in voedsel,
– een tekort aan enzymen die betrokken zijn bij de productie van schildklierhormonen of het gebruik van geneesmiddelen om deze enzymen te blokkeren,
– vele jaren van schildklierontsteking (veel gevallen van hypothyreoïdie zijn de ziekten van Hashimoto).

Diagnose van hypothyreoïdie

De diagnose van hypothyreoïdie is gebaseerd op deze diagnose van karakteristieke symptomen van hypothyreoïdie en bijkomende onderzoeken.

Laboratoriumtests onthullen dit vaak:
– Serumcholesterolverhoging,
– vermindering van het basismetabolisme,
– ongekleurde bloedarmoede,
– een vlakke curve na de glucosebehandeling,
– significante gevoeligheid voor exogene insuline.

In de isotopische studie worden een verminderde jodiumopname door de schildklier en verlaagde niveaus van T3 en T4 en eiwitgebonden jodium (PBI) gevonden.

De differentiële diagnose van primaire en secundaire hypothyreoïdie is gebaseerd op de radioimmunologische bepaling van TSH in serum. Secundaire hypothyreoïdie wordt gekenmerkt door een lage serumconcentratie van TSH.

Bij primaire hypothyreoïdie is het TSH-niveau in het serum significant verhoogd en neemt het zelfs nog meer toe na intraveneuze injectie van thyroidoliberine (TRH). Dit is een zeer betrouwbare diagnostische test.

Het ECG-record toont een laag brekingsvolume.

Bij kinderen en adolescenten vertoont de röntgenfoto een vertraging in de skeletontwikkeling in relatie tot de metrische leeftijd. De tanden zijn prima, met glazuurgebreken en permanente tanden ontwikkelen zich met vele jaren vertraging.

Behandeling van hypothyreoïdie

De behandeling van hypothyreoïdie is gebaseerd op het invullen van ontbrekende schildklierhormonen. Thyroid-hormoonpreparaten worden gebruikt, b.v. schildklierextract of thyroxine.

Een belangrijke rol bij het voorkomen van hypothyreoïdie wordt gespeeld door een dieet verrijkt met jodium. Ook gebruik van producten verrijkt met jood, b.v. Gejodeerd kookzout geeft het menselijk lichaam effectief de benodigde hoeveelheid jodium.

In het geval van kinderen is het belangrijk om snel een diagnose te stellen en de behandeling te starten om ontwikkelingsstoornissen te voorkomen.
Zhaneta Malec

Opmerkingen Schildklier hypothyreoïdie

lettergreep 2008-10-14 22:49

Ik heb veel gefluit gehoord vanaf de zijkant, hij was lief. Ik heb hypotensie, bijna een koe van bloedonderzoek, omdat het erger en erger wordt, ik voel een hartpijn en niet alleen een zwakte. Biore tabletten 50 blijkbaar een te lage dosis, ik wacht op de resultaten. Ik groet u.

Ania | 2008-10-16 13:42

Ik zou je willen vragen me heel veel te adviseren. Mijn dochter lijdt aan hypothyreoïdie en ben op zoek naar een goede endocrinoloog uit de provincie. Silezisch woiwodschap. Heel erg bedankt voor je hulp.

Gabrice | 16-10-2008 21:24

Ik weet niet wat er met me aan de hand is in de periode van 2 maanden dat ik 25 kg verdik! en ik eet zoals altijd, je slaapt, ik ben niet bereid om iets te doen en hoewel ik bij een gynaecoloog ben geweest, heb ik alles in mijn mond!
Kan dit een hypothyreoïdie zijn?
Bede dankbaar voor het antwoord

dominica | 2008-11-05 20:07

Ik heb onlangs te maken gehad met licht verhoogde TSH. In het voorjaar was de TSH bij mij thuis 5,36, na 3 maanden 4,34. Gisteren heb ik een test gedaan en ik heb een score van 3,5 (met een maximale score van 4,0) Ik heb leukocyten van 8,2 (min 3,8 – max 10). 0 ) . Ik heb gehoord dat leukocyten ook veel gemeen hebben met de schildklier. Tijdens mijn vakantie heb ik een studie gedaan Ft3 – 3,05 * (1,8 – 4,2) Ft4 – 1,13 (0,8 – 1,9) * Antennes – TPO – * 10 (max. 35) * Antennes – TG – * 20 (max. 40).
Ik zou al willen beginnen met het aanvragen van een kind. Vertel me alsjeblieft of ik kan. Ik ging naar een dokter en kreeg te horen dat ik hormonen moest nemen. Ik ging naar de andere en ontdekte dat ik geen broer-hormonen moest zijn. Ik heb nog een bezoek in januari.

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 492 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*