Hoofdarteriestenose (aortastenose)

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Aortastene stenose (Coarctatio aortae). Stenosis isthmi aortae) is een aangeboren hartafwijking die optreedt zonder cyanose of lekkage.

Aortastenose kan optreden in de hoofdslagader:
– het vertrekpunt van het Botalla-kanaal,
– onder het uitgangspunt van de slang (reductie subgeleider),
– boven de uitgang van het kanaal (supergeleidende vernauwing).

Symptomen van stenose van de hoofdslagader (aortastenose)

Als gevolg van aortastenose, de bovenste helft van het lichaam (dwz de bovenste helft van het lichaam, de onderste helft van het lichaam, de onderste helft van het lichaam, de onderste helft van het lichaam en de onderste helft van het lichaam) is verminderd. boven de stenose) treedt een verhoging van de bloeddruk op. Verschillen in bloeddruk en hartslagvulling tussen de bovenste en onderste ledematen worden waargenomen. Bij aortische coarctatie kan een luid systolisch geruis over de basis van het hart worden waargenomen, evenals systolische borsttremor (geratel van de kat).

De vernauwing van de hoofdslagader verwijdt de linker ventrikel, en het hart kan links en rechts worden verbreed. Een verandering in het silhouet van het hart kan ook worden aangetoond als zijnde radiologisch. De aortaboog is vaak onzichtbaar, terwijl een deel van de opgaande aorta duidelijk zichtbaar is.

Bij volwassenen manifesteert aorta-vernauwing zich vaak in de vorm van de zogenaamde “aortastenose”. Dit is te wijten aan het feit dat het aantal ribben aan de onderranden van de ribben is verminderd door aanvullende factoren, d.w.z. door karakteristieke verliezen in de onderste ribranden. De occlusie wordt veroorzaakt door druk van de uitgezette vaten van de laterale circulatie. Het elektrocardiogram toont de linker afwijking van de elektrische as en tekenen van overbelasting van de linker ventrikel.

Behandeling van stenose van de hoofdarterie (aortastenose)

Behandeling van aortastenose is een operatieve ingreep waarbij stenose en de aansluiting van de aorta worden verwijderd.
Zhaneta Malec

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 492 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*