Hij / zij zal de Aortic Lean dan op een geplande manier vervangen.

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Er zijn speciale classificatiecriteria ontwikkeld om een goede diagnose van het Marfan-syndroom mogelijk te maken. Deze omvatten de vermindering van de verhouding van de bovenste tot de onderste helft, armoverspanningen die de lengte van de patiënt overschrijden, spinale buiging (scoliose of kyfose), arachnodactylie (vingers van handen en voeten door het zogenaamde “zachte weefsel”), en afwijkingen van de wervelkolom. De belangrijkste redenen hiervoor zijn: arachnostische kenmerken), borstdefecten (stof- of schoenmakerij), verminderd uitsteeksel van het ellebooggewricht, platte voet en centrale dislocatie van de dijbeenkop. skeletale symptomen (een minimum van 4 van deze moet worden voldaan om de diagnose vast te stellen).

Bovendien moeten de criteria rekening houden met de veranderingen in de lens die in de sleuflamp worden waargenomen, de verbreding van het oplopende gedeelte van de aorta en de kussens en de gelaagdheid, de kenmerkende lumbale sacrale veranderingen van de harde band zoals blijkt uit de berekende tomografie of magnetische resonantie.

In het geval van het Marfan-syndroom, dat niet loopt met typische klinische symptomen (dit zijn de zogenaamde “klinische symptomen”), kan de patiënt worden behandeld met een medisch certificaat. Alleen genetische tests die defecten op het niveau van genetisch materiaal onthullen, maken het mogelijk om een juiste diagnose te stellen.

Bij de differentiatie van het Marfan-syndroom moet rekening worden gehouden met andere genetische ziekten, voornamelijk homocystinurie (vergelijkbare symptomen worden waargenomen in het botstelsel en de ogen), congenitale arnchnodactylie en mutaties in de genen die coderen voor de synthese van de structurele component van weefsels – collageen type II, V of XII.

Behandeling van het Marfan-syndroom

Er is geen therapie om de oorzaak van het Marfan-syndroom, d.w.z. genetische mutatie, te genezen. Alleen gedragsprocedures worden uitgevoerd om de prognose te verbeteren. Het wordt aanbevolen om bètablokkers te gebruiken bij alle patiënten, die chronisch moeten worden toegediend (ze verminderen de snelheid van de aorta-lichtuitzetting, waardoor de prognose verbetert).

De dosis moet zodanig worden aangepast dat de hartslag tijdens een significante inspanning de 110 slagen per minuut niet overschrijdt. In geval van intolerantie met bètablokkers, wordt het aanbevolen om geneesmiddelen te gebruiken die calciumkanalen blokkeren (voornamelijk diltiazem of verapamil). Een andere manier om door te gaan kan een chirurgische behandeling zijn. Het wordt aanbevolen voor aortadilatatie of delaminatie, maar vóór kritieke verbetering van de veranderingen.

In dit geval moet het aortapad op tijd worden vervangen. De operatie wordt aangegeven wanneer de hoofdslagader meer dan 50 millimeter breed is (vooral als de anomalie snel vordert).

De chirurgische behandeling van het Marfan-syndroom wordt uitgevoerd ongeacht of er klinische symptomen zijn of dat de ziekte symptomatisch is. Soms wordt de aortaklep tijdelijk vervangen tijdens een operatie aan de vasculaire elektroden.

Prognose met het team van Marfan

Momenteel is het Marfan-syndroom veelbelovend succes en de gemiddelde overleving van patiënten met de ziekte is de afgelopen jaren toegenomen, voornamelijk als gevolg van het gebruik van bètablokkers en chirurgische procedures op de aorta. De meest voorkomende doodsoorzaak bij patiënten met het Marfan-syndroom is aorta-aneurysma en zelden andere arteriële laesies.

Het percentage 5-jarige ervaringen na aorta-operaties is ongeveer 80%. en de gemiddelde levensverwachting van patiënten met het Marfan-syndroom is langer dan 60 jaar. Opgemerkt moet worden dat zwangerschap het risico op aorta-delaminatie verhoogt en dat een keizersnede daarom wordt aanbevolen.

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 492 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*