Het is noodzakelijk om de bestaande diabetes mellitus-behandeling aan te passen

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Geneesmiddelgerelateerde hypoglykemie kan mild zijn wanneer de patiënt in staat is de symptomen te beheersen die gepaard gaan met lage glucosespiegels door extra voedsel, suikerklontjes te nemen of een gezoete vloeistof te drinken.

Matige geneesmiddel-hypoglykemie wordt gedefinieerd als een aandoening die de tussenkomst van een andere persoon vereist om te helpen bij de inname van voedsel, suiker, vloeistof of injecteer glucagon. Zware hypoglykemie bij geneesmiddelen is buiten bewustzijn en vereist onmiddellijke opname in het ziekenhuis; het brengt de gezondheid of het leven van de patiënt direct in gevaar.

Symptomen van hypoglykemie bij geneesmiddelen

De meest voorkomende symptomen van geneesmiddel-hypoglykemie bij acute diabetes zijn bovendien algemene kwalen (misselijkheid, braken, hoofdpijn), bovendien (vooral als de glucosewaarden onder de 58 milligram per decimeter mg / dl dalen) als gevolg van stimulatie van activiteit van het sympathische zenuwstelsel (zweten, hartkloppingen, tremor, honger) en symptomen van verminderde werking van het centrale zenuwstelsel – verstrengeling, slaperigheid, visusstoornissen, spreekproblemen, lijden, tintelingen, stoornissen

Bijzonder gevaarlijk zijn aandoeningen die voorkomen bij langdurige diabetes mellitus, wanneer het sympathische systeem is beschadigd en als gevolg hebben patiënten geen symptomen of hypoglykemie. De afwijkingen manifesteren zich alleen wanneer het glucosegehalte daalt tot 55 milligram per decimeter (mg / dl), waarna onmiddellijk de symptomen verschijnen die verband houden met het verstoorde functioneren van het centrale zenuwstelsel.

Een belangrijke factor bij het niet voelen van een afname van de serumglucosewaarden is de geschiedenis van hypoglykemische episodes (vooral als ze ernstig waren), omdat deze patiënten een abnormale reactie van het lichaam kunnen ervaren om de suikerniveaus te normaliseren. Een juiste training van patiënten kan dit gevaarlijke mechanisme omkeren.

Erkenning van geneesmiddel-hypoglykemie

De diagnose van geneesmiddel-hypoglykemie is gebaseerd op de diagnose van verlaagde bloedglucosewaarden bij diabetespatiënten (vooral bij type I). Verdachte symptomen kunnen hypersensitiviteit en een voorgeschiedenis van diabetes omvatten.

Bij het onderscheiden van geneesmiddelgerelateerde hypoglykemie moet in de eerste plaats rekening worden gehouden met hypoglykemie veroorzaakt door andere factoren, b.v. insuline, bewusteloosheid om andere medische redenen, b.v. in de loop van diabetische coma, flauwvallen, epilepsie.

Behandeling van geneesmiddel-hypoglykemie

Ad-hocbehandeling is belangrijk voor de diagnose van geneesmiddel-hypoglykemie. Orale eenvoudige koolhydraten (of vloeistoffen of voedingsmiddelen die deze bevatten) moeten zo snel mogelijk worden toegediend, gevolgd door complexe suikers (om terugval in de hypoglykemie te voorkomen) voor de patiënt. Bloedglucose moet na ongeveer een uur worden gecontroleerd.

Glucagon is ook gebruikt bij de ad-hocbehandeling van geneesmiddel-hypoglykemie, maar het mag niet worden toegediend onder omstandigheden veroorzaakt door orale geneesmiddelen, maar alleen in insulinepreparaten, en het is ook gecontra-indiceerd na alcoholgebruik. In ernstige gevallen is het noodzakelijk om de glucose-oplossing intraveneus toe te dienen en na het herwinnen van het bewustzijn om suikers oraal in te nemen en hun niveau in het bloed te controleren.

Als de ad-hocbehandeling heeft geleid tot klinische verbetering, moet het risico op een recidief worden beoordeeld, wat met name een bevestiging vereist van het type geneesmiddel dat wordt ingenomen, of het nu gaat om een langetermijn- of een kortetermijnpreparaat. Het is ook belangrijk om de frequentie en de duur van hypoglycemische aandoeningen te analyseren. Het is noodzakelijk om de bestaande anti-diabetische behandeling aan te passen om het risico van verdere hypoglykemie en de bijbehorende symptomen te voorkomen.

Prognose bij geneesmiddel-hypoglykemie

In gevallen van snelle interventie is de prognose van geneesmiddel-hypoglykemie gunstig. Het is belangrijk om de mogelijkheid te voorspellen van verdere episodes van verlaagde bloedglucosespiegels. Om deze te vermijden, moeten de levensstijl en de dosis insuline worden aangepast.

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 492 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*