Hersenslag vereist een snelle implementatie van de behandeling

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Vasculaire hersenziekten zijn de meest voorkomende schade aan het zenuwstelsel. Onder deze, beroerte, gedefinieerd door de Wereldgezondheidsorganisatie als een plotselinge toestand met focale of gegeneraliseerde hersenstoornissen die langer dan 24 uur aanhouden (tenzij een patiënt eerder sterft) en alleen veroorzaakt wordt door vasculaire oorzaken die samenhangen met de bloedstroom door de hersenen, speelt een belangrijke rol. rol.

De verdeling van de duur van de beroerte houdt rekening met de duur van de symptomen: een tijdelijke aanval van cerebrale ischemie met focale symptomen van minder dan 24 uur (zoals gedefinieerd door de WHO, niet in aanmerking komend), een reversibele ischemische aanval met symptomen die tot drie weken aanhouden. , een beroerte uitgevoerd met symptomen die tot drie weken aanhouden. Beroerte-episodes komen het meest voor bij oudere mannen met een overwicht van mannen.

Een beroerte kan optreden door een mechanisme dat zuurstoftoevoer naar hersenweefsel vermindert door onvoldoende bloedtoevoer (er wordt gezegd dat een ischemische beroerte veel vaker voorkomt) of door een vascularisatiemechanisme wanneer bloed het hersenweefsel binnendringt (er ontwikkelt zich een hemorragische beroerte). Er is ook een ongewoon zeldzame veneuze beroerte veroorzaakt door de aanwezigheid van een trombus in de veneuze baaien van de hersenen.

De meest voorkomende oorzaken van symptomen van een beroerte zijn atherosclerose in de slagaders die bloed naar de hersenen afleveren, congestie in de bloedvaten die migreren naar de slagaders die hersenweefsel leveren (tijdens atriale fibrillatie vanwege hartklepgebreken en myocardiale contractiliteitsstoornissen). Oorzaken van hersenbloeding zijn Nadciśnienie Tętnicze, zetmelen en aneurysma’s.

Symptomen van een beroerte

Het klinische verloop van een beroerte hangt af van de locatie van de beroerte en de snelheid van ischemie of intracerebrale bloeding. Hoofdpijn, braken, convulsies, bewusteloosheid en coma kunnen voorkomen. Focale symptomen omvatten parese en sensorische stoornissen in het zenuwgebied van de toevoer door de structuur waarbinnen de beroerte zich ontwikkelt.

In het geval van beschadiging van de kleine hersenen treden gangstoornissen, moeite met het in evenwicht houden, spraakstoornissen en ledematen bevingen op. Wanneer de ziekte de achterhoofdskwabben treft, kunnen er visuele stoornissen optreden. Bovendien kunnen veranderingen in spierspanning, overdrijving of verzwakking van de reflexen tijdens het onderzoek worden waargenomen.

Soms rapporteren patiënten spontane pijn, overgevoeligheid voor verschillende stimuli, onwillekeurige bewegingen, hemiplegie, Nietrzymanie moczu, symptomen van beschadiging van de schedelhuid (bijv. Aandoening van het zenuwstelsel, affectie van het zenuwstelsel, affectie van het zenuwstelsel, affectie van het zenuwstelsel, of aandoening van het zenuwstelsel). De belangrijkste problemen zijn: verlamming van de gezichtsspieren, verstoringen van de bewegingen van de oogbol, moeilijk slikken, onduidelijke spraak).

Sommige beroertes worden geassocieerd met ademhalingsstoornissen, pulsversnelling, een afname of verhoging van de bloeddruk en een verhoging van de basistemperatuur van het lichaam. De ontwikkeling van een beroerte kan gepaard gaan met symptomen zoals de zogenaamde “hypoallergene gevaren” of “hypoallergene gevaren”. Side pad-syndroom, dan plotseling duizeligheid, braken, hik verschijnt, met de tijd dat ze slikken stoornissen, heesheid, tintelingen en pijn in het gebied van een half gezicht.

Detectie van een beroerte

De diagnose van een beroerte wordt ondersteund door de bevestiging van tekenen van schade aan de hersenen. Bepaal het begin van de ziekte en bevestig het plotselinge begin van symptomen. Computertomografie en soms magnetische resonantie moeten worden uitgevoerd in het geval van verdenking van botsingsbrandpunten. Deze studies maken het mogelijk onderscheid te maken tussen beroerte en hemorragische en ischemische beroerte.

Na het interview worden de basislevensduurparameters van de patiënt beoordeeld en wordt bloed verzameld voor laboratoriumtests, waarna een gedetailleerd neurologisch onderzoek wordt uitgevoerd en de beschreven beeldvorming wordt uitgevoerd (meestal computertomografie van het hoofd).

De differentiatie van een beroerte is gebaseerd op andere aandoeningen met focale neurologische symptomen, b.v. verlaagde of verhoogde bloedglucosespiegels, primaire of metastatische hersentumoren, migraine, epileptische aanvallen, aandoeningen die leiden tot een verlaging van de natriumspiegel in het bloed, neurologische aandoeningen veroorzaakt door bepaalde leveraandoeningen.

Behandeling van een beroerte

Een beroerte vereist een snelle uitvoering van de behandeling, waarbij soms de volledige stopzetting van de laesies wordt gegarandeerd. Afhankelijk van het type beroerte (hemorragische of herseninfarct) en de ernst van de symptomen, worden verschillende therapieën toegepast. Er is echter altijd een algemene procedure nodig om ervoor te zorgen dat de ademhalings- en cardiovasculaire systemen naar behoren functioneren. Het is noodzakelijk om de bloeddruk te controleren en om afwijkingen van het water-elektrolyt- en zuur-base metabolisme te compenseren.

Wanneer symptomen van intracranieel hypertensie syndroom worden waargenomen, dient de behandeling die tot de daling leidt te worden uitgevoerd. Het is ook vaak nodig om anti-epileptica en lichaamstemperatuurverlagende behandelingen toe te passen. Soms kunnen patiënten niet zelfstandig voeden en urineren, dus begin met het voeden met een maagslang en begin met het katheteriseren van de blaas.

Preventie van longembolie, longontsteking en andere infecties, diepe veneuze trombose en decubitusulcera is belangrijk voor langdurig liggende patiënten. De specifieke behandeling van ischemische beroerte was gebaseerd op acetylsalicylzuur, trombolytische geneesmiddelen (alteplase) en ongefractioneerde heparine en de specifieke behandeling van hemorragische beroerte bevestigde niet de effectiviteit van geneesmiddelen die de klinische toestand van de patiënt significant verbeterden.

Na een beroerte-episode blijven neurologische defecten vaak vast, dus het is belangrijk om regelmatig revalidatie (passende oefeningen en behandelingen) uit te voeren om de verloren functies te herstellen.
Mariusz Kłos

– Interne ziektes “, Andrzej Szczeklik, ed. Practical Medicine, Krakow.
– Prof. Dr. med. Władysław Jakimowicz Klinische neurologie in het overzicht van het Handboek voor medische studenten “, ed. Mieczysław Goldsztajn, ed. PZWL Medical Publishing House, Warschau.
– Praktische neurologie “, Antoni Prusiński, ed.

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 492 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*