Golf-Atria-blok

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Dissociatie sinoatriaal is een onregelmatige hartslag die wordt veroorzaakt door een blokkering van geleiding tussen de sinusknoop en de atriale spier.

De oorzaak van sinus atriaal blok kan te wijten zijn aan
– ischemische hartziekte (atriaal infarct),
– myocarditis (difterie),
– grillige zenuwreflex,
– kinidine- of digitalisvergiftiging,
– verhoogde kaliumspiegels in het bloedserum.

Symptomen van sinussen atriumblok

Het sinus atriumblok manifesteert zich door een gevoel van hartstilstand, tijdelijke duizeligheid of symptomen van het Morgagni-Adams-Stokes-syndroom. De symptomen van het sinus atriumblok zijn vergelijkbaar met die van het sinusremsysteem.

In het elektrocardiogram is de cardiale elektrische onderbreking, in tegenstelling tot de sinus, een veelvoud van de voorgaande P-P-intervallen. Afhankelijk van de ernst van het blok is bradycardie (verminderde hartslag) min of meer gewoon.

Behandeling van sinusblok

Behandeling van het sinus-sinusblok moet voorzichtig zijn. Symptomatisch wordt atropine of efedrine om de paar uur subcutaan toegediend. In het acute sinus-atriale blok kan corticotherapie effectief zijn, d.w.z. het gebruik van synthetische bijnierhormonen voor therapeutische doeleinden. In het geval van Morgagni-Adams-Stokes-syndromen wordt corticotherapie meerdere keren per dag gebruikt. CzAsami kan tijdelijke of permanente elektrostimulatie van het hart vereisen.
Zhaneta Malec

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 492 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*