Geeft ook hyperthyreoïdie aan

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Pancreatoliihiasis ontwikkelt zich als kleine grijze stenen worden gevormd in de pancreasbuizen, voornamelijk bestaande uit carbonaat en calciumfosfaat en enkele aminozuren. Deze stenen vormen zich meestal in de kop van de pancreas en kunnen langs de hele lengte van het orgel voorkomen. Ze zijn klein en rond of cilindrisch van vorm. Soms omvatten overvloedige verkalkingen het hele vlees van de alvleesklier.

Pancreatic stone wordt meestal aangetroffen bij acute pancreatitis of alcoholische pancreatitis. Hyperparathyroïdie is ook geïndiceerd.

Symptomen van pancreasstenen

Pancreatic stone wordt gekenmerkt door een plotselinge aanval van ernstige koliekpijn in het bovenste deel van de buik in het gebied van het hartgat. De staat van exacerbatie van het ontstekingsproces kan in zijn symptomen vergelijkbaar zijn met die van een biliaire woningaanval. Pancreaspijn op de achtergrond van de steen straalt naar links. Dit gaat vaak gepaard met speekselvloed, verhoogde temperatuur, leukocytose (toename van het aantal witte bloedcellen) en verhoogde ESR. Op de lange termijn kan abces ontstaan op de plaats van glandulaire stasis of atrofie, of zelfs secundaire diabetes.

Diagnose van pancreasstenen

De diagnose van alvleesklierstenen is gebaseerd op een voorgeschiedenis van chronische pancreasaandoening of pancreasfalen. Echografie kan worden gebruikt voor de voorlopige diagnose (als screeningstest). Het exacte beeld wordt verkregen door computertomografie of oplopende virushongografie.

Behandeling van alvleesklierstenen

De behandeling van pancreasstenen is gebaseerd op de verwijdering van pancreassteensteen en eliminatie van de ontstane ontsteking. Het is ook mogelijk om verbetering te bereiken door pancreas-intestinale anastomose in het caudale deel.
Zhaneta Malec

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 492 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*