Differentiatie houdt rekening met psoriasis

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

De diagnose van seborrheic eczeem is gebaseerd op het uiterlijk en de locatie van de huidlaesies. Uit het interview is een belangrijke informatie het naast elkaar bestaan van de talg in de patiënt. De differentiatie houdt rekening met psoriasis, dermatofytose en roze roos van Gibert, evenals andere ziekten die voorkomen met huidlaesies vergelijkbaar met die waargenomen bij seborrheic eczeem.

Behandeling van seborrheic eczeem

Behandeling van seborrheic eczeem kan lokaal of algemeen zijn. Afhankelijk van het type laesie, kompressen, crèmes, aerosols met glycosteroïden en antibiotica of desinfecterende middelen worden gebruikt.

Pasgeboren seborrheic eczeem

Pasgeboren seborrheic eczeem is een eczeem en seborroïsche laesie, vooral in de hoofdhuid en huidplooien, die optreedt bij pasgeborenen tijdens de eerste maanden van het leven.

Deze veranderingen worden veroorzaakt door hormonale factoren van de moeder of het kind tijdens de eerste levensweken. Daarnaast kunnen schimmelinfecties van de huid en het maag-darmkanaal belangrijk zijn. De ziekte manifesteert zich door de aanwezigheid van gelaagde korsten en lichte jeuk.

Het beloop van seborrheic eczeem bij pasgeborenen is vele maanden lang, maar de huidlaesies verdwijnen spontaan en hebben geen neiging tot converteren. De ziekte maakt een onderscheid tussen atopisch kindereczeem, erythrodermische seborrheic dermatitis en X-histiocytose.

De behandeling van neonataal seborrheic eczeem is vergelijkbaar met die van volwassen seborrheic eczeem. Het is raadzaam om antischimmelmiddelen te gebruiken bij pasgeborenen, bijvoorbeeld

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 492 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*