De oorzaak van primair hypogonadisme kan b.v.

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Hypogonadisme is een aandoening die wordt veroorzaakt door hypotensie van geslachtsklieren (eierstokken of testikels). Gonadaal disfunctioneren omvat de productie van geslachtshormonen en gameten (eieren of spermatozoa). Er zijn twee vormen van hypogonadisme: primair hypogonadisme en secundair hypogonadisme.

Primair hypogonadisme is een hormonale hypotensie als gevolg van schade aan mannelijke of vrouwelijke geslachtsklieren (testikels of eierstokken). De oorzaak van primair hypogonadisme kan bijvoorbeeld het volgende mechanische letsel zijn.

Secundair hypogonadisme treedt meestal op als een gevolg van schade aan de hypofyse in de hypothalamus of andere pathologische veranderingen, b.v. in de hersenen. tumoren, cysten, verwondingen, ontstekingsprocessen.

Seksuele activiteit en vermogen om zich voort te planten worden beheerst door het centrale zenuwstelsel.

De hypothalamus scheidt het gonadoliberine neurohormon af dat de gonadotrope activiteit van de hypofyse stimuleert (FSH – foliculotroop hormoon en LH – luteïniserend hormoon).

Bij mannen wordt de hypothalamus gekenmerkt door neurohormonale continuïteit – daarom is de secretie van gonadoliberine constant en is de functie van het mannelijke gonadaal constant. Aan de andere kant worden gonadotropines in fasen in het vrouwelijke systeem uitgescheiden en de vrouwelijke gonadale functie is periodiek (ze worden afwisselend in de verhoogde FSH- en LH-fasen herhaald).

Bij onvoldoende secretie van gonadoliberine treedt secundaire gonadale insufficiëntie op.

Hypogonadotroop hypogonadisme is een secundair falen van geslachtsklieren als gevolg van een gebrek aan of onvoldoende stimulatie door gonadale hormonen van de hypofyse-hypofyse.

Hypogonadisme bij mannen is meestal een symptoom van andropauze en kan na de leeftijd van 50 jaar verschijnen. In het geval van een congenitale achtergrond manifesteert hypogonadisme zich al in de jeugd en wordt het gekenmerkt door het gebrek aan educatie van secundaire en tertiaire seksuele eigenschappen.

Symptomen van hypogonadaal hypogonadalisme

Hypogonadaal hypogonadalisme wordt gekenmerkt door de volgende symptomen:.

mannetjes
– geen adolescentie,
– een kleine fallus,
– verlies van libido en mannelijk vruchtbaarheid,
– hoge groei met verlengde onderste ledematen,
– lipomastie,
– onderontwikkeld schaamhaar en gezichtshaar,
– geen stemmutatie,
– de afwezigheid van rijpe Leydig-cellen,
– geen gonadotropines in de dagelijkse urine,

voor dames
– Vermindering van de potentie,
– vruchtbaarheidsproblemen,
– menstruatiestoornissen (amenorroe, oligomenorroe),
– hoge groei met langwerpige onderste ledematen, en
– osteoporose, osteopenie,
– galactorrhea,
– atrofisch endometrium,
– concentratie van oestrogenen,
– geen bloeding na de progesteron-test,
– geen gonadotropines in de dagelijkse urine.

Behandeling van hypogonadalphisch hypogonadisme

Bij mannen is de behandeling van hypogonadotroop hypogonadisme gebaseerd op de toediening van choriongonadotropine of, in het geval van een mislukking, wordt een intramusculaire injectie van testosteron aanbevolen. Kort na het begin van de therapie worden bij mannen significante mentale verbeteringen en verbetering van het libido waargenomen.

Bij vrouwen omvat de behandeling van hypogonadotroop hypogonadisme de toediening van choriongonadotrofine, gevolgd door de afwisseling van oestrogeen en progesteron.
Tijdens de menopauze en na castratie neemt de secretie van gonadotropine bij vrouwen aanzienlijk toe.
Zhaneta Malec

Opmerkingen Hypogonadisme

Kassa B. | 2008-11-13 07:00.

Mijn 18-jarige dochter kreeg de diagnose hypergonadotroop hypogonadisme en ik ken deze ziekte niet, hoe lang de behandeling duurt en of het een ernstige ziekte is op zo’n jonge leeftijd. Ik zou u willen vragen welke vooruitgang is geboekt bij de behandeling van deze ziekte. Ik groet je heel hartelijk. Kasia .

Jaarlijkse inkomsten 2009-06-15 17:03

Het is een vrij ernstige ziekte, vaak onderschat door gynaecologen. Het vereist hormonale substitutie met oestrogenen (bij voorkeur in de vorm van plakjes of gels, in plaats van tabletten), vrijwel gedurende het leven. Er zijn periodes van regressie, je kunt zelfs zwanger worden, maar dit is zeer zeldzaam. Naast de behandeling met hormonen, gebruiken sommige mensen ook een kruidenbehandeling, die helpt bij het reguleren van hormoonspiegels bij sommige mensen. Het is noodzakelijk om de oorzaak te kennen – schildklier, genetische of auto-immune.

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 492 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*