De huid is glad, strak en glanzend.

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Rose is een acute en inflammatoire toestand van de huid samen met subcutaan weefsel, de ziekte wordt gekenmerkt door hoge temperatuur en snelle loop. De oorzaak van de roos is een streptokokinfectie, die optreedt als gevolg van mechanische verwondingen of beschadiging van de veneuze of lymfatische circulatie.

Bovendien kan streptokokken zich ook verspreiden door infectieuze uitbraken elders in het lichaam. Meestal wordt de ziekte veroorzaakt door micro-organismen van groep A en minder door G of C. Stafylokokkeninfectie kan ook klinisch van aard zijn en lijkt op een roos.

Symptomen van rozenbottel

In de loop van de roos treden oedemateuze laesies en acute ontsteking van de huid met subcutaan weefsel op. Een typisch kenmerk is de duidelijke afbakening van onregelmatigheden uit de omgeving, die als embanked is. De vorm van de uitslag is onregelmatig, de zogenaamde. streaky lesies worden waargenomen in gevallen waarin lymfadenopathie wordt verspreid.

De dichtheid van een uitbraak is meestal duidelijk aangegeven. De huid is glad, strak en glanzend. Secundaire accumulatie van exsudaat in de papillaire laag van de huid kan leiden tot afscheiding van de epidermis en het verschijnen van blaren. In ernstige gevallen van rozen worden weefselnecrose en schaal waargenomen.

Als een roos zich door het lymfestelsel verspreidt, wordt dit een kruipende of dwalende roos genoemd. De meest voorkomende lokalisatie van laesies is de gezichtshuid, het startpunt is meestal de slijmvliezen van neus en mond. Soms hebben de afwijkingen ook invloed op de onderste ledematen.

In het klinische verloop van rozen rapporteren patiënten verhoogde pijn en brandproblemen. Het begin van de symptomen is plotseling. De eerste huidlaesies bestaan naast hoge temperaturen, die vaak hoger zijn dan 40 graden Celsius. Bovendien zijn er rillingen en een gevoel van algemene desintegratie. De ziekte laat geen littekens of huidletsels achter nadat deze is verdwenen, behalve in de vorm van een schaal.

Rose complicaties

Er zijn vaak recidieven in de roos, vooral in eerder bewoonde gebieden. Langdurige veranderingen kunnen leiden tot permanente zwelling (vooral in het gezicht, organen van het urogenitale systeem of ledematen), d.w.z. de zogenaamde “huidzwelling”. olifanten .

Andere rose complicaties kunnen zijn abces (in gevallen van olieveranderingen in het onderhuidse weefsel) en ontsteking van veneuze en lymfatische vaten.

Herkenning van rozen

De diagnose van rozen is mogelijk op basis van de klinische kenmerken van de ziekte, met name het optreden van acute ontsteking, die zeer goed wordt gescheiden van de omgeving, het plotselinge begin en snelle loop, evenals hoge koorts en rillingen. Een typische ziekte wordt niet geassocieerd met diagnostische problemen, de kenmerken wijzen op een roos.

Bij het differentiëren van de rozen moet in het bijzonder rekening worden gehouden met trombotische ontsteking van de aderen met een verhoogde ontstekingsreactie van de huid en met tumorerytheem, als de veranderingen in de loop van de rozen het gebied van de onderste ledematen betreffen.

In het geval van gelokaliseerde gezichtsafwijkingen, is het noodzakelijk om systemische lupus erythematosus uit te sluiten, die minder snel verloopt, het is typerend dat de huidlaesies zich intensiveren onder invloed van zonlicht, op het gezicht lijken ze op een vlinder (ze bezetten het voorhoofd, neus en wangen).

Ook de beginfase van de halve shep kan op een roos lijken. De klinische symptomen worden gekenmerkt door pijn en afwezigheid van koorts. Bovendien zijn bij kanker vergelijkbare laesies ontstekingsreacties op de lymfatische metastasen die zich door de lymfevaten verspreiden (bijvoorbeeld de lymfeknopen, de lymfeknopen, de lymfeknopen, de lymfeknopen, de lymfeknopen). Het histologisch onderzoek van weefselfragmenten is bepalend voor de differentiatie.

Rose behandeling en prognose

Rozen therapie is gebaseerd op de toediening van semi-synthetische penicillines of cefalosporines. De behandeling duurt een week tot 10 dagen. Compressen en ichthyol zalven worden lokaal aanbevolen. De prognose in de roos is succesvol. De gebruikte antibiotica geven goede therapeutische effecten. De slechtere voorspelling hangt samen met gevallen waarin complicaties zich zullen ontwikkelen.
Mariusz Kłos

Rose Reacties

C. M. | 2012-10-13 17:53.

En ik denk dat ik 30 keer een roos heb gehad in de 9e. jaar . Ik was slechts één tot drie weken in het ziekenhuis en ik kreeg 24 penicilline-infusies. Dankzij dat had ik gemoedsrust voor 2 jaar. Maar onlangs kan de roos zich niet van mij losmaken. Ik heb er 3.

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 492 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*