De basisprocedure is de toediening van glucocorticosteroïden

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Het zoete syndroom is een dermatologische ziekte die optreedt bij erythemateuze oedemateuze en vloeibare laesies, die vergelijkbaar zijn met de letsels waargenomen in de loop van meervoudig erytheem. De ziekte wordt gekenmerkt door een plotseling en vaak koortsig begin, verhoogde niveaus van witte bloedcellen en infiltraties met neutrofielen bij het uitbreken van een ziekte.

De associatie van het Sweet-syndroom met immunologische complexen is niet bevestigd. De ziekte kan een voorbeeld of symptoom van acute myelogene leukemie zijn, minder vaak van andere proliferatieve processen van myeloomoorsprong. Zowel in de huid als in perifeer bloed worden myelodysplastische neutrofielen vaak gevonden, gekenmerkt door onvolledige segmenten en de zogenaamde “microscopische neutrofielen”. condensatie van nucleair chromatine.

Symptomen van het zoete syndroom

Het zoete syndroom betreft meestal de huid van de romp, ledematen en het gezicht. Op de omtrek van erythemateuze laesies, die een intense rode kleur hebben, kunnen blaasjes of, minder vaak, puisten ontstaan. De ziekte gaat vaak gepaard met systemische symptomen, vooral pijn in gewrichten en spieren. Soms worden veranderingen in de structuren van de oogbol waargenomen.

Verhoogde basislichaamstemperatuur is geen constant verschijnsel, ook het aantal neutrofielen in perifeer bloed is niet altijd verhoogd. De afwijkingen kunnen spontaan verdwijnen en meestal worden ze binnen enkele weken ongedaan gemaakt als ze niet worden behandeld. Er zijn herhalingen van Sweet’s band.

Zoete teamherkenning

De diagnose van het zoete syndroom is gebaseerd op snelle en intensieve rode erythemateuze bloemen en op het kenmerkende histologische beeld van weefselfragmenten (witte polynucleaire cellen met symptomen van leukocytoclasie overheersen bij de infiltraties).

Een verhoogd aantal leukocyten in serum met een overwegend aantal neutrofielen en de aanwezigheid van gewrichts- en spierpijn zijn nuttig bij het diagnostische proces.

Behandeling van het syndroom van Sweet

De basismethode voor de behandeling is toediening van glucocorticosteroïden, waarvan het gebruik een bijna onmiddellijk therapeutisch effect heeft, koorts verdwijnt en huidlaesies terugtrekken zonder blijvende gevolgen te hebben.
Mariusz Kłos

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 492 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*