CzAsami Zieke veranderingen optreden tijdens uitvoering

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Secundaire gastro-intestinale tuberculose is een ziekte geassocieerd met longtuberculose. Het ontwikkelt zich wanneer geïnfecteerd sputum wordt ingeslikt. Primaire darmtuberculose (Tuberculoats intestinorum) is een zeer zeldzame ziekte als gevolg van de consumptie van besmette melk of melkproducten. Het komt voor in gevallen van onjuiste en onvoldoende controle op fokrunderen. Darmtuberculose, zoals longtuberculose, wordt veroorzaakt door menselijke mycobacterium tuberculosis (Mycobacterium tuberculosis, Kocha mycobacteria).

Symptomen van darmtuberculose

Mycobacteriën van tuberculose dringen het lymfatisch weefsel van de dunne en dikke darm binnen. In het maag-darmkanaal komt intestinale tuberculose tot uiting door infiltraties en zweren met een kenmerkende cirkelvormige opstelling in de darmwand, meestal rond de blindedarm.

De vorm van de zweren is onregelmatig, hun randen zijn ondermijnd en hun bodems zijn bedekt met kaasmassa’s. De zwerende wand van de darm bevat tuberculose-korrels in de vorm van knobbeltjes. CzAsami laesies treden op aan het rectum, waar perianale abcessen en fistels worden gevormd.

Ontstekingslaesies kunnen voorkomen in de lymfeklieren nabij de blindedarm. In de darmtuberculose zijn er hevige buikpijn, een opgeblazen gevoel, constipatie, koorts, diarree, pijnlijke druk op de ontlasting, pijn bij ledigen.

Behandeling van darmtuberculose

Ziekten zoals de ziekte van Crohn moeten bij de differentiaaldiagnose in aanmerking worden genomen. De diagnose van de ziekte wordt bevestigd door de detectie van zuurbestendige mycobacteriën in het weefsel. De behandeling van darmtuberculose is dezelfde als die van longtuberculose. Langdurige behandelingen met geneesmiddelen tegen tuberculose worden gebruikt, meestal met verschillende antibiotica.
Monika Kozak

– Interne ziektes “, Andrzej Szczeklik, ed. Practical Medicine, Krakow.
– Interne ziekten “, Franciszek Kokot, ed. PZWL Medical Publishing House, Warschau.
– Basisprincipes van pathologie voor medische studenten “, Groniowski, Kruś, ed.

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 492 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*