Cluster zenuw neuropathie na anesthesie

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Diabetische cheiroarthropathie, of pseudo-sclerodermie, is een beperking van gewrichtsmobiliteit die samenhangt met diabetes. De ziekte ontstaat als gevolg van huidverdikking en verharding, die lijkt op de symptomen die optreden bij de systemische sclerose. In de regel heeft het ziekteproces invloed op de dorsale huid van de handen.

Geschat wordt dat bij meer dan de helft van de mensen met diabetes mellitus diabetische cheiroarthropathie ontstaat, vooral bij type II. Andere complicaties bestaan vaak naast elkaar, b.v. retinopathie, nefropathie of neuropathie.

Symptomen van diabetische cheiroarthropathie

Het basissymptoom van diabetische cheiroarthropathie is het gevoel van stijfheid van de vingers en verminderde mobiliteit. Een kenmerkend symptoom is het onvermogen om de twee handpalmoppervlakken bij elkaar te brengen, en patiënten zijn niet in staat om hun handen op een vlak oppervlak te leggen op een manier dat de hele hand er volledig naast ligt.

Bij het differentiëren van diabetische cheiroarthropathie moet allereerst rekening worden gehouden met de systemische sclerodermie, omdat het klinische beloop van beide ziekten vergelijkbaar kan zijn.

Behandeling van diabetische cheiroarthropathie

Er is geen behandeling voor diabetische cheiroarthropathie die de oorzaak van de laesies kan tegengaan, de behandeling is alleen symptomatisch. Een goede behandeling van diabetes, wat leidt tot het handhaven van de juiste glucosespiegels in het serum, vertraagt de voortgang van de ziekte.

Een belangrijk aspect in de behandeling van diabetische cheiroarthropathie is stoppen met roken, wat ook een positief effect heeft op het beloop van de ziekte. Fysiotherapie wordt ook aanbevolen om de handfunctie te verbeteren en te verbeteren bij patiënten met diabetes mellitus cheiroarthropathie.
Mariusz Kłos

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 492 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*