Chronische mycosis van een gladde huid

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Gladde huid mycose van chronisch karakter wordt gekenmerkt door het optreden van erythemateuze en exfoliërende laesies, die alleen bij volwassenen voorkomen, vooral bij vrouwen, en die gekenmerkt worden door een opmerkelijk chronisch beloop.

Trichophyton rubrum is de meest voorkomende schimmel die de ziekte veroorzaakt. Factoren die bevorderlijk zijn voor infectie zijn immuunstoornissen, hormonale disfuncties en vasculaire abnormaliteiten.

Symptomen van chronische gladde huid dermatofytose

Bij chronische gladde huidmycosen verschijnen blauwgroene vlekken, vaak duidelijk gescheiden van gezonde weefsels, die worden gekenmerkt door zemelenachtige afschilfering van hun oppervlak. De meest voorkomende lokalisatie van huidlaesies zijn de onderste ledematen en billen.

Bloedvataandoeningen komen ook veel voor. De persistentie van de ziekte is vele jaren, maar de remedie laat geen permanente littekens achter op de huid. Soms, bij patiënten met chronische onychomycose van de gladde huid, bestaan veranderingen in het nagelgebied naast elkaar.

Erkenning van chronische gladde huid dermatofytose

Typische klinische kenmerken en lokalisatie van huidlaesies evenals een langdurig klinisch beloop maken het mogelijk om de diagnose van chronische mycose van een gladde huid te bepalen. Beslist een mycologisch onderzoek, waarvan de resultaten de aanwezigheid van een oorzakelijke factor bevestigen.

Nagels moeten ook in elk geval worden onderzocht, omdat ze vaak de bron van infectie zijn. Er moet onderscheid worden gemaakt, met name rekening houdend met psoriasis en met chronisch eczeem.

Behandeling van chronische gladde huidmycose

Chronisch gladde huidmycose met uitgebreide huidlaesies vereist systemische therapie. Kleinere uitbraken van ziekten worden behandeld met lokale antischimmelmiddelen.
Mariusz Kłos

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 492 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*