Allergie voor radiologische zonweringmiddelen

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Factoren die predisponeren voor de ontwikkeling van een meer ernstige reactie op radiologische beschaduwing omvatten co-existerende ziekten, zoals Astma voor bronchiale en hartziekten, evenals het gebruik van bepaalde geneesmiddelen, b.v. Astma voor de behandeling van hartaandoeningen. bètablokkers.

De oorzaak van de verandering is niet volledig verklaard, maar er wordt aangenomen dat de afgifte van histamine en andere symptomatische relais te wijten kan zijn aan een reactie op basis van IgE-antilichamen.

Symptomen van allergie voor radiologische shading agents

Als de patiënt directe reacties ontwikkelt na het gebruik van radiologische schaduwmiddelen, zijn dit meestal urticaria-laesies, minder vaak anafylaxie, waardoor het leven van de patiënt in gevaar wordt gebracht. Vertraagde huidreacties, aan de andere kant, komen voor in de vorm van spot en dikke huiduitslag (ongeveer de helft van de gevallen vertraagd).

Daarnaast kunnen erytheem, urticaria, vasculair oedeem en andere huidlaesies met verschillende ziektepatronen optreden. Zwaardere vormen van vertraagde huidreacties (bijv. Huidlaesies, enz.) Toxische epidermis-necrolyse) zijn zeer zeldzaam na de toepassing van radiologische zonweringmiddelen.

Er zijn geen gespecialiseerde tests die de aanleg van patiënten voor overgevoeligheid voor deze middelen kunnen herkennen en dus de toediening ervan tijdens de beeldvorming kunnen voorkomen en de ontwikkeling van ziektesymptomen kunnen voorkomen.

Preventie van allergieën voor radiologische shading agents

Niet-ionogene stoffen moeten worden gebruikt bij patiënten met een verhoogd risico op allergische reacties op radiologische shading agents of een ernstig verloop van overgevoeligheidsreacties. Daarnaast wordt overwogen een zogenaamde “soft law” in te voeren. premedicatie van prednison of methylprednison 12 uur en 2 uur voorafgaand aan de geplande beeldvorming met schimmige stoffen. Anti-histaminen worden ook in combinatie gebruikt.

Het belang van een dergelijke procedure is niet zeker, omdat bij sommige patiënten ondanks de premedicatie de overgevoeligheidsreactie niet werd voorkomen. Het is raadzaam om de patiënten gedurende ten minste 1 uur na toediening van kleurmiddelen te observeren.

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 492 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*