Aanvankelijk treden alleen discrete symptomen op

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Het klinische beloop van de ziekte van Alzheimer is progressief. In het begin zijn er alleen discrete symptomen. De patiënt meldt geheugenverlies, maar de klinische proef vertoont geen afwijkingen. Dan ontwikkelt zich het stadium waarin de geheugenstoornissen al zichtbaar zijn. Patiënten kunnen verdwalen tijdens het reizen naar onbekende plaatsen, mensen om hen heen merken verslechtering van hun werktaken, moeite met het onthouden van hun achternamen en soms plaatst de patiënt waardevolle voorwerpen op de verkeerde plaatsen.

In klinische onderzoeken werden in dit stadium geen aandachtstoornissen waargenomen en de symptomen zelf kunnen angst bij de patiënt veroorzaken. Wanneer gematigde cognitieve stoornissen optreden, is de patiënt niet op de hoogte van de actualiteit, zijn er geheugenverliezen in verband met zijn / haar eigen geschiedenis, zijn er beperkingen bij het beheren van zijn eigen geldmiddelen en bij het reizen met zijn / haar eigen middelen.

Verstoringen van aandacht kunnen worden gedetecteerd door een seriële aftrekking aan te bevelen aan de patiënt (bijvoorbeeld 6 van 100 elk). In de regel zijn er in dit stadium geen tijds- en persoonstoornissen. De patiënt ontkent het bestaan van elke afwijking, wat een defensief mechanisme is.

Naarmate de laesies vorderen, kan de patiënt niet meer zelfstandig functioneren, tijdens het klinische onderzoek kan hij de gebeurtenissen die ooit van groot belang voor hem waren niet meer herinneren, en chAsami ondervindt een verstoring in de beoordeling van de tijd. Naarmate de ziekte voortschrijdt, onthoudt de patiënt de naam van de echtgenoot of de persoon die voor hen zorgt, houdt slechts een spoor van gebeurtenissen uit het verleden bij, heeft hulp nodig bij alledaagse activiteiten, veranderingen van persoonlijkheid en ernstige emotionele stoornissen optreden.

In extreme gevallen van de ziekte van Alzheimer zijn verbale vermogens volledig verloren – de patiënt maakt slechts enkele geluiden. Neurologische aandoeningen, problemen met urine-incontinentie, onvermogen om te lopen (de patiënt blijft liggen) verschijnen. Een persoon in het type fase heeft hulp nodig bij de alledaagse activiteiten, zoals eten en drinken, in het dagelijkse toilet.

Behandeling van de ziekte van Alzheimer

Bij Alzheimer is er geen causale behandeling die leidt tot het stoppen van hersenlaesies en het ontbreken van klinische symptomen. Er is alleen een mogelijkheid van symptomatische behandeling. Geneesmiddelen moeten worden toegediend – quolineesterase-remmers (donepezyl, rustygmine, galantamine) – geleidelijk aan hun doses verhogen.

Een goed antwoord op de behandeling van Alzheimer komt ook voor na het gebruik van memanthin. De therapie leidt tot verbetering van cognitieve functies, maar heeft weinig invloed op de gedragsstoornissen en het dagelijks functioneren van de patiënt. Als depressie optreedt, worden citalopram, sertraline en venlafaxine toegediend.

Psychotische symptomen worden behandeld met neuroleptica. Geheugentraining speelt een belangrijke rol bij de methoden van niet-medicamenteuze behandeling aan het begin van de ziekte en later bij het dagelijks functioneren. De opvoeding en ondersteuning van de persoon die voor de zieken zorgt, is belangrijk.

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 492 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*